Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért éri meg benzines autót...

Miért éri meg benzines autót venni annak aki keveset autózik?

Figyelt kérdés

Egy átlag dízel autó 5,5litert eszik, egy benzines motor ugyan abban a kaszniban 8,5-öt.

A példákat most az Audi 80-as tesztjeiből vettem de írhattam volna szerintem passatot is.

A lényeg hogy ha kb 5000km-t megy valaki évente a benzines autójával az nagyjából 60.000ft-tal többet hagy ott a benzinkúton, mint az aki a dízel változatot hajtja.

A dízeles autónak ezzel ellentétben közel ennyivel drágább az éves szervizelése?

2014. ápr. 10. 21:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Többnyire aki ilyen keveset megy autóval az nem Audi 80-as kaliberű benzines autót választ, hanem olyat ami 5-6 litert fogyaszt.
2014. ápr. 10. 21:39
 2/14 anonim ***** válasza:
Az elmúlt 25 évben sokat fejlődtek fogyasztás terén a benzines autók (régen nem volt szempont az alacsony fogyasztás - ma viszont igen).
2014. ápr. 10. 21:43
 3/14 anonim ***** válasza:
72%

Bonyolultabb rendszerek vannak egy (újabb) dízelben, ha elromlik, sokkal drágább javíttatni. Viszont nem ez a fő érv, hanem az, hogy rövid távokon a dízel be sem tud melegedni, pl ha csak városban használod, néhány km-re (évi 5000 km ezt sugallja), az alacsony fordulat és a nem üzemi hőfok/olajnyomás rövid úton a halálát okozza. Egy benzines sokkal gyorsabban bemelegszik (az enyém a fűtött, 12 fokos garázsból indulva kb 3 perc után eléri az üzemi hőfokot, még akkor is, ha addig alapjáraton a dugóban állok). Nem mellesleg jó benzinmotort kell venni, a VW-nek nincs olyan. Egy 80-as méretű kasztniban egy jó benzinmotor nem ehet többet 6.5 liternél.

Nekem megérné a dízel, 20 km alatt elő se veszem az autót, de a benzinessel (1.5 liter, 98 ló, 1180 kiló) is eljárok 6 liter alatt, és a tudat, hogy 170 ezer km után még egyszer ennyit el fog menni megbontás nélkül, kárpótol.

2014. ápr. 10. 21:44
 4/14 A kérdező kommentje:

Ha valakinek az Audi 80 tettszik az miért venne másmilyen autót?

Ismerek olyanokat akik nem járnak hosszú utakra és mégis évek óta dízel autójuk van.

2014. ápr. 10. 21:48
 5/14 anonim ***** válasza:
Vannak egyszerű diesel autók is amikkel járhatsz nyugodt szívvel rövid utakon.pl vw régebbi Tdi-k Sdi-k.Ford tddi-k régebbi francia dieselek.Ezek még egyszerű motorok voltak.Az ujabb dieselek túl vannak bonyolítva és nem szeretik a rövid utakat.Egy kis benzinessel Honda jazz,toyota yaris.simán eljársz 5-6 literrel és apró pénzból fentarod a motorját.
2014. ápr. 10. 22:11
 6/14 anonim ***** válasza:
59%
Pontosan. Városba ezeknél jobb kisautók nem léteznek.
2014. ápr. 10. 22:21
 7/14 anonim ***** válasza:

átlagban annyit eszik, igen, ha mész vele mondjuk 100 km-t országúton, de ha évi 5000 km-t mész, ami napi kb 13-14 km, akkor soha nem melegszik be és lesz a fogyi 8-10

elméletben a mi autónk is el kéne hogy menjen 6,9 literrel, gyakorlatban pedig az első 30-40 km-en 15 liter a fogyi, utána megy csak le 8-9-re, pedig modern technika, meg a váltó is 7 sebességes

2014. ápr. 10. 22:32
 8/14 anonim ***** válasza:
8-10 liter soha nem lesz normális láb alatt. Az én autóm 3-4 km-es távokon, télen, kizárólag városban, 0 fokos garázsból indulva sem evett 8 liternél többet.
2014. ápr. 10. 22:42
 9/14 anonim ***** válasza:

"8-10 liter soha nem lesz normális láb alatt. Az én autóm 3-4 km-es távokon, télen, kizárólag városban, 0 fokos garázsból indulva sem evett 8 liternél többet."

Ez azért attól is függ milyen autó, milyen motorral, mekkora kasztni, mekkora város és mekkora forgalom. Ha úgy vesszük, volt a B3-as Audi 80-ban 1.4-es és 2.3-as benzines is :P

2014. ápr. 10. 23:11
 10/14 anonim ***** válasza:

Egy átlag dízel autó 5,5litert eszik

minden bizonnyal. a passat télen még 5 ből is kijön...

2014. ápr. 11. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!