Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen nem használom a diesel...

Télen nem használom a diesel gk. -mat. Tele tankoljam vagy ez nem fontos?

Figyelt kérdés
1,9 cDti Opel Vectra 4 éves.
2009. dec. 18. 10:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Műanyagtankos tehát nem fontos teletölteni.
2009. dec. 18. 10:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Inkább az akksit vedd ki és tárold fagymentes helyen, 1-2 havonta pedig tegyél rá töltőt. Én úgy csinálnám, hogy töltés előtt beindítanám vele az autót és járatnám egy jó 20 percen át, nehogy véletlen a rossz szellemek (nem feltétlenül reális ettől tartani) megtrutymósítsák a gázolajat az adagoló környékén. Aztán akksi ki, ha a fesz 13 V körül benne, akkor tölteni se kellene és tavasszal tuti könnyen indul. Persze fagypont feletti garázsban álló autónál ez mellőzhető. Ott egy "csepptöltő" alkalmazásán gondolkodnék el.
2009. dec. 19. 12:29
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az aksit nem vettem ki, mert macerás a visszatétele, kódokat kér, meg ilyesmi,a rádiót letiltja.

2-3 hetente beindítom, és megyek is vele melegítés után valamennyit, helyben, hogy a gumi ne uott nyomódjon, meg a csapágyak be ne álljanak, hasonlóan a fékek, mert azokat is használom ilyenkor, ha kell ha nem.

Az aksit neddig még nem töltöttem,de ha észlelem, hogy nehezen indít azonnal megteszem.

2009. dec. 19. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!