Miért vesznek sokan Volkswagen Passatot?
Arra gondolok, hogy sok vállalkozó (aki megtehetné), hogy sokkal jobb autót vesz magának. Nekem három ilyen ismerősöm van, mind a három vállalkozó, és újonnan vásárolták. Pedig nem is ismerik egymást. Cégek előtt is szoktam látni passatokat, a konditerembe ahova járok jár néhány cégtulaj, egy jó részük passattal. A másik ilyen autó a Skoda Superb.
Persze tudom, hogy jó autók és felső-középkategóriásak, és full extrásan elég drágák is, de miért vesznek az ilyen emberek full extrás passatot vagy superbet amikor simán vehetnének full extrás BMW-t, Audit, Mercedest, stb.
Egy új Passat is elég drága. Gondolom újabb Passatokról van szó, nem a régiekről. A régiek a Passatból a lakótelepiek autói, míg az újak tipikusan a jól menő vállalkozóké.
A Passat a középkategóriában az egyik legnagyobb belteret nyújtja, ha vállalkoznék, vagy nagycsaládos lennék, én is ezt vennék.
"Oké olcsó fenntartani de aki ennyiért tud új autót venni, sőt többért is tudna venni azt szerintem nem zavarja ha egy kicsit többe kerül a fenntartása."
Attól, hoy valakinek pénze van, nem feltétlenül szórja ész nélkül. Én több olyan embert is ismerek, akinek pont azért van pénze, mert mindenben megfontoltan dönt.
Azért, mert veszel fullos Passatot 10 milláért, mig egy fullos Audi közel van a 20hoz.
Másik dolog, hogy ők nem az emblémát veszik meg, hanem csak egyszerűen a Passat is bőven elég nekik.
Nekem egyik jó ismerősöm magasbeosztású rendőr, és neki a céges autója amit a rendőrségtől kapott (bérel) az egy 2013-as Volkswagen Jetta és az az autó negyede annyiba kerül mint egy jó BMW, mégis tudja ugyanazt:
Elegáns
Erős (jó, 100 lovas, de nem értem minek kéne több egy munkábajárós kocsinak)
Kényelmes, és mindenféle extrákkal felszerelt a Bluetoothos audiótól kezdve a tolatóradarig.
Másra nincs szükség, és ha ezt 5 millió forintból (annyi volt akkoriban a Jetta újonnan) is ki tudják hozni, akkor nem fognak rá 15-öt költeni, mert nem egy-et vett a cég, hanem vagy 500-at. És akkor nem mindegy, hogy 2.5 milliárdot, vagy 7.5 milliárdot költenek rá.
(Jó, nem pont 500 darabot vettek, hanem 300-350et, de a viszonyítás nagyjából megvan)
Azért más mikor nagy tételen vesznek vagy épp valaki magánszemélyként.
Kényelmes az a Jetta, de például azért ha egy azonos évjáratú 3-as BMW vagy C Mercedes a viszonyítás, akkor azért meglesz a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!