Segítséget kérnék hogy hogyan is kell váltani. Tegnap megvolt az első rutin órám és szeretnék már kicsit profibb lenni a dologban.
Elindulok,kuplungot benyomom,egyesbe teszem,felengedem a fogási pontig majd onnan lassan és tádám megyek. Mikor nyomjam a gázt amikor kezdem felengedni fokozatosan a kuplungot a fogási ponttól?Minden váltásnál így kell majd?
Ne haragudjatok ha hülyeséget kérdezek de most vezetek életemben először.
Ezért ül melletted az oktatód és ezért fizeted hogy ezt elmondja neked.
2014. márc. 25. 18:27
2/8 anonim válasza:
Én annyit tudok javasolni ami szerintem sokat segíthet, hogy az elindulásnál amíg nem fog teljesen a kuplung, addig ne is adj neki gázt. Csak ha már levetted a kuplungról a lábad. Így kényelmesen el tudsz indulni. Lassan 2 éve van jogsim és én is mindig így indulok el, tökéletes szerintem. Talán ha sietek akkor gázzal együtt.
2014. márc. 25. 18:28
3/8 anonim válasza:
"tökéletes váltás akkor van ha éppen akkor kezded fokozatosan nyomni a gázt mikr elkezd fogni a kuplung és fokozatosan (2-3-4-5-ben pillanatra megállítva tartod).. de amugy ahoz hogy alig lehessen érezni a váltást ezt sokat kell gyakorolni.. oktatáson nem valószínű hogy ezt eléred , de amugy amit leírtál az úgy jó kuplungot emeled el kezd fogni akkor adod a gázt.. minden sebbeségben.. de az elindulást leszámítva nem kell olyan sokáig csusztatni.. pár pillanat az egész
2014. márc. 25. 18:32
4/8 anonim válasza:
Ezt csak a gyakorlattal lehet megtanulni, egyébként jól leírtad mit kell tenni, a kivitelezés a neheze. Gázt akkor kezdd nyomni mikor kezd fogni a kuplung, mondjuk ezt elsőre nem fogod érezni, így kicsit előbb elkezdheted emelni a fordulatot. Nem kell minden váltásnál eljátszani ezt, ha haladsz és FEL akarsz váltani, egyszerűen elengeded a gázt, kinyomod a kuplungot, váltasz, majd kiengeded a kuplungot, [nem kell lassan engedni] aztán nyomhatod tovább a gázt. Vissza váltásnál kicsit lassabban engedd ki a kuplungot miután vissza kapcsoltál. Én ha pl 4-ből 2-be váltok vissza, egy gázfröccsöt is szoktam adni, nem fékezi meg olyan hirtelen a kocsit a visszaváltás, és a hajtásláncot sem gyilkolja a visszakapcsolás.
2014. márc. 25. 18:34
5/8 kovpet válasza:
Nem kérdezel hülyeséget, de ezt nem lehet (nem érdemes) részletesen elmondani, csak a gyakorlat számít.
Most gondolj bele, hogy PONTOSAN hogy jársz, kelsz fel vagy úszol. Tök bonyolult az is, aztán simán megcsinálod, mert gyakoroltad.
2014. márc. 25. 19:25
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tippeket,igyekszem őket hasznosítani! Minden erőmmel azon vagyok hogy ne húzzanak ki a zsebemből még plusz 10óráért 30ezret!
2014. márc. 25. 22:29
7/8 A kérdező kommentje:
Kedves második!
Köszönöm a tanácsot,ez sokkal jobban kézre áll vagyis lábra! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!