Évi 5 ezer kilóméterre, fölösleges 1.9 TDi-t venni?
Hát ha 5 kilóméteres etapokból áll az az ötezer kilóméter, akkor fölösleges.
Ha viszont minden egyes utad legalább 50km-es, akkor simán megéri.
Imádom a TáDéI-ket, egyik ismerősöm vitt egyszer a Vento TDi-jével és nagyon élveztem :D
Azon gondolkodtam, most, hogy vagy egy TDi Ventot veszek én is vagy egy 2-es Jettába építem bele a motort.
De valószínűleg a Jetta lesz, majd meglátom. Várom a többi választ.
5000 km-nél teljesen felesleges dízelt venni, nem jön vissza az ára egy kis ccm-es benzineshez képest. De mivel te nem nagy értékű kocsit akarsz venni, akkor egyértelműen dízelt vegyél. Nincs akkora árkülönbség egy dízel Ventó és egy hasonló korabeli benzines között.
Ez a minimális árkülönbség meg megtérül a fogyasztáson.
Az a napi 15-20 eléggé gyilkolni fogja, mert körülbelül akkor állítod majd le mindig amikorra bemelegszik, mert gondolom oda-vissza (tehát a fele ennek a távnak) mész vele.
Ilyen távokra valójában a kisköbcentis benzines jó, ami pár km alatt bemelegszik, de ha neked minden álmod a TDi, akkor nyugodtan vedd azt, én nem beszéllek le róla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!