Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mennyire baj ha...

Szerintetek mennyire baj ha én pl. leszeretném rakni nagy motorra a jogsit, de akkor először fogok motoron ülni?

Figyelt kérdés
Tippet tudtok előre? Illetve nagy motorra a jogsi ugye 24 éves kortól lehet?

2014. márc. 19. 17:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan érzés mint mikor autóban életedben először ülsz kormány mögött. Jóval nehezebb is lesz így megszerezni a jogsit.
2014. márc. 19. 19:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Hm,értem kösz. De ha az ember szeretné és oda figyel akkor azért nem lehet olyan őrült nehéz. Persze így jogsi nélkül nem tudom.
2014. márc. 19. 21:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Első alkalommal nagy motort akarsz vezetni? Vigyázz hogy össze ne törd magad! Csak ennyire baj... Aki még soha életében nem motorozott, annak nem naggyal kell kezdeni, mert 98% esélye van annak, hogy utána a következő 20 évre elmegy tőle a kedved.
2014. márc. 20. 12:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem, amúgy sem engedik itthon hogy egyáltalán lehessen motorom még csak egy kis robogó sem, szóval ez a nagy motoros témát majd 24 éves korom után fogom előhozni addig a kocsira hajtok. Amúgy hány éves kortól lehet letenni a(z) motor jogsit?
2014. márc. 20. 13:46
 5/9 A kérdező kommentje:
Sosem ültem motoron így még tanulnom kell belőle egyes s mást. Ezek a nagyobb sportos motorok nyerték el tetszésemet. Így szerenék kérni tőletek segítséget, hogy milyen úton kezdjem el tanulni a nagy motorhoz való eljutást?
2014. márc. 20. 13:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Jó az ízlésed! A sport motorok nem éppen tanuló gépek.

Hány éves vagy?

Tudsz e kerékpározni?

Miért a szüleidtől függ hogy ülhetsz e motorra?

Milyen élmény hozta ki belőled hogy egyszer csak motorra akarsz ülni?

Egyszerűnek hangzik hogy felpattanunk egy általunk elképzelt és lehetőségeink szerint megszerzett kétkerekűre, aztán gyi...

De ez nem így megy egészen! A motorozás -ha még oly sok jót is hallasz, látsz róla- nem egyszerű közlekedési eszköz. Rendkívül jő reflex, és rutinra kell szert tenni.

Valami 125-ösön, esetleg 250-esen próbálkozzál, de ha még nagykorú sem vagy elég az 50cm3 csak váltós legyen.

Olvass a motor vezetésről irodalmat, nézz oktató filmeket legalább elméletben felkészülsz arra az időre amikor már kipróbálhatod a gyakorlatot is.

2014. márc. 20. 23:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak, sokban igazad van a mai napon rájöttem sok mindenre. Kérdésedre a válasz nagykorú vagyok igen. Rájöttem arra, hogy nem kell nekem motor hisz ha nagymotorraa akarok jogsit előtte érdemes lenne kisebbre a robogóra letenni viszont azt nem szeretem, hogy miért, ebbe most nem megyek bele. Lényeg hogy lemondtam a motorozásról és rájöttem ha spórolok akkor egy jobb tipusú autóval sokkal jobban kijövök, mint egy motorral, mivel motron nincs 9 életed mint autóban. :)
2014. márc. 21. 00:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Jó döntés, és főleg biztonságos!

Aki nem szívvel-lélekkel akar motorozni jobb ha bele sem fog. A motoros világ egy külön "kaszt" -ez nem felsőbbrendűséget jelent. Olyan érzékszervekre és fegyelmezett összpontosításra van szükség ami nélkül sajnos ritkul a motorosok száma. Jó autózást és az utakon vigyázz a motorosokra!

2014. márc. 21. 06:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2014. márc. 21. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!