Autópálya használat matrica nélkül, elengedik a büntetést?
Figyelt kérdés
Sajnos figyelmetlenségből felhajtottam az autópályára, persze gyorsan le is kaptak mire lebírtam keveredni. Még soha nem volt ilyen, sőt mg semmi büntetésem. Épp válófélben vagyok és egyedül nevelem a fiam. Ha megírom kérelemben van esély, hogy elengedjék vagy minimálisra csökkentsék, mert ezt képtelen lennék a válás közepén kifizetni! Hova, hogyan és milyen kérelmet érdemes írni? Köszönöm a válaszokat!2014. márc. 17. 12:57
1/12 anonim válasza:
nem engedik el ... sajnos 14.875 Ft-ot fizetsz 30 napon belül
2/12 anonim válasza:
Nem fogják elengedni.
Ha ilyenért elengednék,mindenki előadhatná a szívszorító történetét...
3/12 anonim válasza:
Hiába írsz kérelmet elutasítják akkor mindenki kérelmeket írna. De ha ma volt ez és ma voltál az autópályán akkor egyszerűen menj be 1 benzinkutra és vegyél 10 napos matricát ami olyan 3000 forint körül mozog és akkor nem kell tartanod a bírságtól. Az a lényeg hogy még aznap éjfélig vedd meg a matricát, hiába hogy te reggel 6 órakor mentél fel a pályára ha még benne vagy a napban ami 23 óra 59 percig tart ha addig megveszed a matricát akkor nincs gond. Ha viszont ez nem ma történt akkor az 15000 forintodba fog kerülni és hiába írsz kérelmet elutasítják mivel táblával is jelezve van hogy díjköteles utszakasz
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Két részletben sem lehetséges a fizetés? Elhiszem, hogy akkor mindenki írna, de én valóban nem szándékosan voltam fent, még soha szabálytalanságot sem követtem el. Csak pont rosszkor jön ez most...:(
2014. márc. 17. 13:25
5/12 anonim válasza:
elfogadják két részletben, ha 30 napon belül teljesíted mindkét részletet
6/12 A kérdező kommentje:
Ezt külön kell jelezni? vagy sárga csekken külön feladhatom?
2014. márc. 17. 13:34
7/12 anonim válasza:
Én azért nem tudtam időben lejönni egy ingyenes szakaszról, mert kamionos sor zárta a szélső pályát. Lassítottam ugyan, de veszélyes lett volna tovább csökkenteni a sebességet. Videofelvételt mutattam be róla, amit megértéssel kezetek. De semmit nem engedtek.
8/12 anonim válasza:
Várd meg amig kiküldik a büntetést.Mi ugy jártunk hogy parkoltunk vettünk jegyet ,kiraktuk az ablakba ,de gondolom hogy amikor kétfelülröl becsuktuk az ajtot lefujta a huzat vagy valahogy leesett aföldre,mikor 3 ora mulva mentünk vissza akkor láttuk hogy ott aföldön bent a kocsiba.Ez volt több mint 2 honapja és nem küldtek semmit remélem mostmár nem is fognak.
9/12 anonim válasza:
nem tudom hogyan kell, de felteszem a kérdést: ha harminc napon belül be tudod fizetni a két részletet, akkor miért nem várod meg - a 30. nap lejárta előtt - hogy meglegyen a lóvé és egyben fizeted?
arra vigyázz, hogy 30 napon túl már 59.500 Ft a fizetendő
(ezeket csak azért tudom ilyen jól, mert itt az asztalomon egy felszólítás :)
10/12 anonim válasza:
#8 nem minden parkoló társaság hajtja be az elmaradást, de az autópályások igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!