Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem indul a dizel kocsink...

Nem indul a dizel kocsink (hideg van neki). Barmi otlet?

Figyelt kérdés
Udv!Van egy KIA kisteherautonk,ami ugye dizel(tudom nem egy cool verda),es most szarban is hagyott.Bejottek a hidegek es nem szeret beindulni a kicsike,maskor rendben van.Gondolom ledermedt benne a gazolaj(korulbelul 1/5-ig van a tankban,talan igy konnyebben is ledermed).De ez akkor se tunik normalisnak,mert nem volt azert olyan hideg.1 napot allt csak,bar ott nem erte a nap se,meg udvaron allt,nincs garazs.Szoval szuksegem van ra,h induljon ha kell.Van valami otletetek,h mi lehet a baj.Hiaba izzitottam 8-szor legalabb nem ment.Elforitom a kulcsot,porgetne,aztan hulye hangon"pittyeg" es nem is forgatja tovabb.Hosugarzot, meg hasonlot nem tudok levinni,se kis benzint adni hozza mindig.A fagyallo szamithat valamit?Az izzitogyertyakat tavaly nyaron csereltuk,de nem tudom mennyit futottak.Akksi jo.Nincs otletem.Koszonom a valaszokat!
2009. dec. 14. 21:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Valami azért nincs ott rendben, de ettől függetlenül sokat segíthet a hidegindító spray. Spricnicső a szívócsőbe, indítózáskor nyomod, könnyebben indul.

Üdv: StMiklos

2009. dec. 14. 21:15
 2/13 anonim ***** válasza:

Xar a dizel amit tankolsz, lehet hogy vizezik.

Próbálj máshol tankolni! más ötletem nincs!

2009. dec. 14. 21:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Melyik a szivocso? :) Amugy tesconal tankolok,ott meg a legkisebb is szamit.
2009. dec. 14. 21:57
 4/13 anonim ***** válasza:

-8 alatt nem nagyon dermed a gázolal, de azon lehet segíteni egy kis dermedés gátlóval, vagy benzinnel.

Tankolásnál teli tankhoz adagolod.

A fagyálló számít, de csak a hűtőfolyadékba lehet tenni.

Arra való, hogy ne fagyjon szét a kocsinak a víztere. Benzinkúton ingyen megmérik, hogy hány fokon fagy. -20 nál ha magasabb hőfokon(tehát -13 -15) fagy, akkor érdemes cserélni.

-20 alatt nem nagyon, úgy se fagy bele, max bekásásodik, ha nagyon hideg van.

Izzítógyertyákat tudod ellenőrizni, hogy jók-e kivétel nélkül.

Leveszed rólluk a vezetéket amin az áramot kapja. Veszel egy 12 v os teszt lámpát. Egyik vezetéket az aksi + sarujánál rögzíted, a másikat rápróbálod egyesével a gyertyák tetejére (ahonnan levetted az áram vezetéket).

Amelyiknél nem gyullad ki a lámpa, az már nem jó.

Ha ez nem megy, akkor vedd ki a gyertyákat, és az aksinál egyesével próbáld ki. A szélét a negatív saruhoz, a menetes végéhez pedig a plusz szálat. VIGYÁZZ, a vége felizzik pirosra! Meg ne égesd magad.

Ezeknek a távol keleti dízel motornak nagyon fontos a belevaló motor olaj. Ha nem bele való van, akkor azt is cseréld. Mert kompresszió nélkül, vagy túl sűrű olaj is befolyásolja a téli üzemet.

Ha a gázolaj rendben van, az izzitás rendben van, és továbbra se indul, akkor szerelőhöz kell vinni.

Kompressziót kell mérni, lehet túl kopott a motor.

Ha bizonyos tartományon belül van, egy gyűrűzéssel is megoldható, de ha nem akkor fúrni is kellhet.

De ennyire nem mennék bele, főleg nem távdiagnosztikába ;-)

UI: Amúgy sztem izzító gyertya lesz. Eddig meleg volt és indult, valószínűleg 1-2 kiment. Az egymás utáni izzítózás, vagy a sz*r relé, hamar kiégeti.

Érdemes márkásat venni. JA igen, mindenképp bele valót vegyél, sokan beraknak minden sz*rt, ami be se ér addig, vagy nem olyan vastag a hegyük, és már kész a baj.

Majd mesélj, mi volt a megoldás!

2009. dec. 14. 22:02
 5/13 anonim válasza:
Önts a tankba kb fél liter denaturált szeszt + 1 l benzint, vagy 2 l E85-öt egy tankhoz. Kétszer add rá a gyújtást, majd vedd le, újra add rá mielőtt indítóznál. Töltsd fel az akksit, mert amit leírtál annál többet kellene neki bírni. Ha nincs más, akkor valószínűleg akksi csere, esetleg önindító...Kb. ez a logikus sorrend....remélem segítettemmm.. Sok szerencsét!
2009. dec. 14. 22:03
 6/13 A kérdező kommentje:
Akksi is volt cserelve tavaly.De most se toltom,semmim nincs igazabol.Be kene ruhaznom hozza.Kulfoldon vagyunk.De mostmar tudom holnapra nem kell sokmindent terveznem,estere kell a kocsi,holnap kiprobalom ezeket.Kosz a segitseget meg egyszer
2009. dec. 14. 22:13
 7/13 anonim ***** válasza:

Dermedés gátló, benzin és denaturált szesz, akkor ér valamit, ha elkeveredik. Ha már bevan kásásodva, akkor késő.

Én azt csináltam amikor nekem egyszer bekásásodott a gázolaj, hogy egy 20 literes fém kanna gázolajat beleraktam egy lavor forró vízbe, addig hordtam rá a forró vízet, míg át nem melegedett, és ebbe kevertem a dermedés gátlót, és ezt öntöttem a tankba.

2009. dec. 14. 22:48
 8/13 A kérdező kommentje:
Meg 1 kerdes. Az izzitogyertyaknal sorba kell cserlni,vagyis mindet egyszerre, vagy csak amelyik nem jo?
2009. dec. 14. 22:53
 9/13 anonim ***** válasza:

Elég azt ami nem jó.

Ha gyakran eszi az izzító gyertyát, akkor lehet a kapcsoló relé időzítője túl sokáig izzít.

2009. dec. 15. 22:06
 10/13 anonim válasza:
Izzítógyertya ellenőrzés ! :-)
2009. dec. 16. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!