Nem indul a dizel kocsink (hideg van neki). Barmi otlet?
Valami azért nincs ott rendben, de ettől függetlenül sokat segíthet a hidegindító spray. Spricnicső a szívócsőbe, indítózáskor nyomod, könnyebben indul.
Üdv: StMiklos
Xar a dizel amit tankolsz, lehet hogy vizezik.
Próbálj máshol tankolni! más ötletem nincs!
-8 alatt nem nagyon dermed a gázolal, de azon lehet segíteni egy kis dermedés gátlóval, vagy benzinnel.
Tankolásnál teli tankhoz adagolod.
A fagyálló számít, de csak a hűtőfolyadékba lehet tenni.
Arra való, hogy ne fagyjon szét a kocsinak a víztere. Benzinkúton ingyen megmérik, hogy hány fokon fagy. -20 nál ha magasabb hőfokon(tehát -13 -15) fagy, akkor érdemes cserélni.
-20 alatt nem nagyon, úgy se fagy bele, max bekásásodik, ha nagyon hideg van.
Izzítógyertyákat tudod ellenőrizni, hogy jók-e kivétel nélkül.
Leveszed rólluk a vezetéket amin az áramot kapja. Veszel egy 12 v os teszt lámpát. Egyik vezetéket az aksi + sarujánál rögzíted, a másikat rápróbálod egyesével a gyertyák tetejére (ahonnan levetted az áram vezetéket).
Amelyiknél nem gyullad ki a lámpa, az már nem jó.
Ha ez nem megy, akkor vedd ki a gyertyákat, és az aksinál egyesével próbáld ki. A szélét a negatív saruhoz, a menetes végéhez pedig a plusz szálat. VIGYÁZZ, a vége felizzik pirosra! Meg ne égesd magad.
Ezeknek a távol keleti dízel motornak nagyon fontos a belevaló motor olaj. Ha nem bele való van, akkor azt is cseréld. Mert kompresszió nélkül, vagy túl sűrű olaj is befolyásolja a téli üzemet.
Ha a gázolaj rendben van, az izzitás rendben van, és továbbra se indul, akkor szerelőhöz kell vinni.
Kompressziót kell mérni, lehet túl kopott a motor.
Ha bizonyos tartományon belül van, egy gyűrűzéssel is megoldható, de ha nem akkor fúrni is kellhet.
De ennyire nem mennék bele, főleg nem távdiagnosztikába ;-)
UI: Amúgy sztem izzító gyertya lesz. Eddig meleg volt és indult, valószínűleg 1-2 kiment. Az egymás utáni izzítózás, vagy a sz*r relé, hamar kiégeti.
Érdemes márkásat venni. JA igen, mindenképp bele valót vegyél, sokan beraknak minden sz*rt, ami be se ér addig, vagy nem olyan vastag a hegyük, és már kész a baj.
Majd mesélj, mi volt a megoldás!
Dermedés gátló, benzin és denaturált szesz, akkor ér valamit, ha elkeveredik. Ha már bevan kásásodva, akkor késő.
Én azt csináltam amikor nekem egyszer bekásásodott a gázolaj, hogy egy 20 literes fém kanna gázolajat beleraktam egy lavor forró vízbe, addig hordtam rá a forró vízet, míg át nem melegedett, és ebbe kevertem a dermedés gátlót, és ezt öntöttem a tankba.
Elég azt ami nem jó.
Ha gyakran eszi az izzító gyertyát, akkor lehet a kapcsoló relé időzítője túl sokáig izzít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!