Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aprilia motorokról tapasztalatok?

Aprilia motorokról tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Vélemények? szabad e venni? Legfőképpen az 50-es RS motor érdekel 1999-es évjárat. és az aprilia rsv 1000-res
2014. márc. 10. 15:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Én nem akarok motort venni jelenleg, nem most kezdtem a motorokkal foglalkozni, de eddig csak a közismertebb márkákkal foglalkoztam, vagyis lehet hogy csak szerintem közismertebb a suzuki, yamaha, kawasaki, honda. ezekkel foglalkoztam eddig inkább csak így olvasgatás szempontjából, legalábbis én még nem sok aprilia motort láttam az utakon, itt nem az aprilia robogóra gondolok, mert abból van pár. hanem inkább a túra- sport motorokra gondolok. Az alumínium váz az nem a nagyobb teherbírás miatt van, hanem hogy könnyebb legyen, mert eleve az alumínium az sokkal gyengébb mint a vas, de viszont jóval könnyebb is.

nem tervezek még aplriliát venni, meg semilyen nevesebb motort, egyenlőre még etz-vel meg simsonnal nyomom

2014. márc. 11. 16:15
 12/20 anonim ***** válasza:
Azért látsz kevesebb Apriliát mert jóval drágább mint a japán társai, a minőségért fizetni kell!! Egy 10-15 éves Aprilia nagyjából olyan áron van mint egy 1-2 max 3 éves japán "csoda" :D
2014. márc. 11. 16:24
 13/20 anonim ***** válasza:
jah, a full aluminiumot nem arra értettem hogy attól erősebb a váz, ülj fel egy Honda NSR-re vagy egy Yamaha YZF-re utánna pedig ülj át egy RS-re, azonnal érezni fogod a különbséget.
2014. márc. 11. 16:28
 14/20 A kérdező kommentje:
Én azért az olasz motorokat közel sem nevezném olyan minőségűeknek mint pl. a yamaha vagy honda. Ez hülyeség hogy meg kell fizetni a minőségüket, simán csak fel van nyomva az áruk mert keveset vettek meg belőlük
2014. márc. 11. 16:30
 15/20 A kérdező kommentje:

itt van mondjuk a két típusból rögtön 1-1 darab, amit elsőre megláttam mind a kettő típusnál.

ez a yamaha [link]

ez a yamaha kb 23 éves és ennyi az ára.

az aprilia 10 éves. [link]

ennyi pénzért. akkor melyik típus lehet nagyobb minőségű? nem hinném hogy egy olasz motornak nagyobb becse lenne mint egy japánnak, én egyik motornak sem vagyok a híve, én csak azt mondom amit levágok, mindenki azt dicséri jobban amilye van

2014. márc. 11. 16:38
 16/20 A kérdező kommentje:

Tehát ha jobban megnézzük a motoroka akkor ez az állítás nem jött be: "Egy 10-15 éves Aprilia nagyjából olyan áron van mint egy 1-2 max 3 éves japán "csoda" :D"

egy több mint dupla idős japán motor többe kerül mint egy fele idős aprilia.

2014. márc. 11. 16:40
 17/20 anonim ***** válasza:

Nos, azért kevés az Aprilia, mert rohadt drága, gyakorlatilag minden tekintetben. Ekkor pedig az emberek zöme inkább rátesz még egy keveset és Ducatit kap a pénzéért, aminek már valamicske presztízse is van.

A Rotax blokkok nagyon jók, de egy hozzájuk való csavart is egy kisebb családi ház áráért mér az osztrák gyártó. A Pegaso példának okért kiváló motor (sőt!), ám ha a blokk környékén kotlik meg valami (a rotaxosra gondolok itt), akkor az egy vagyonba fog kerülni; típushiba az önindító szabadonfutója, amelynek a cseréje 130 ezer forintba fáj. Van akinek az azért egy egész havi fizetése...

2014. márc. 11. 16:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Az "Aprilia király, a japánok meg gyagyik" című marhaságot meg körbe kell, hogy röhögjem, már csak azért is, mert a legutóbbi Pegaso -t - csak hogy példánál maradjunk - a Yamha XT 660 blokkja taszigálja. Ennyit az "ez sz.r, az meg nem" című városi legendákról.

Az olasz motor aránytalanul drága és az is marad. Ellenben, hogy ismételten a Pegaso példáját hozzam fel, a használtpiac jelenlegi kínálatában messze a legutóbbi Pegaso a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező portéka.

2014. márc. 11. 16:49
 19/20 anonim ***** válasza:
ezen lehetne vitázni reggeltől estig, akkor sem jutnánk dűlőre. Abban igazad van hogy mindenki a sajátját dicséri. De azért míg egy Aprilia-t után megfordulnak és megbámulják, egy japánt fele annyira se. Úgy tudod magad eldönteni az igazságot hogy felülsz egyikre is meg másikra is és rájössz hogy mi az hogy olasz motor, meg mi az hogy japán motor. Említettétek a Rotax blokkot hogy iszonyat drága, de mutassatok vagy mondjatok még egy olyan blokkot ami akkora teljesítményre képes mint a Rotax 125 ccm-ben! Az ára pedig nem drága.
2014. márc. 11. 17:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Azt nem mondtam, hogy a Rotax rossz. Sőt! Nem véletlen, hogy ugyanaz a Rotax blokk van a BMW F650-ben, mint a régi Pegában. Az osztrákok nem sűrűn csináltak még sz-rt; már ha nem a gasztronómiáról beszélgetünk...
2014. márc. 12. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!