Mit tehetek ha nem fizettünk súlyadót?
Nekem is furcsa, hogy majdnem 5 évig nem derült ki. Vizsgán általában szokták kérni a befizetett csekk igazolólapját. Valamint az önkormányzaton se foglalkozott évekig senki vele...
Ahogy olvastam a kérdést, nekem is az jutott eszembe, hogy mindjárt elévül az egész fizetési kötelezettség.
Igen, azt tehetik, hogy kivonják az autót a forgalomból. Ha egy közúti ellenőrzésnél ez kiderül, kb olyan, mintha lejárt forgalmival használnád az autót. Azonnal levetetik a rendszámot és még meg is büntetnek.
De egyébként a forgalomból történő kivonáskor is kapsz egy hivatalos végzést, melyben felszólítanak, hogy add le a helyi okmányirodában az autó forgalmiját és mind a két rendszámtábláját.
Két dolgot tehetsz, pontosabban hármat:
- Előkeríted a volt férjedet és ha szerencséd van meglesznek még a csekkek. Bemutatod és mindenki boldog...
- Lenyeled a békát és kifizeted visszamenőleg, büntetéssel, mindennel együtt. (Talán ez a legjobb megoldás jelen esetben.) Ha túl sokat kellene egyszerre befizetned, anyagi helyzetedre hivatkozva kérj részletfizetést.
- Leállítod az autót és hagyod hogy kivonják a forgalomból. Ezzel az lesz a probléma, hogy ahhoz hogy pl eladhasd újra egy csomó költséged lesz és egy csomó utánajárás, ügyintézés. Tehát ez a legrosszabb megoldás talán...
"Vizsgán általában szokták kérni a befizetett csekk igazolólapját."
Ki találja ki ezeket a hülyeségeket? Semmi köze a műszaki vizsgának a teljesítményadóhoz (ex. súlyadó)!
Persze én se értem, ha a kérdező nevén volt végig az autó, akkor miért nem az ő nevére küldték a határozatokat és a csekkeket 2004-2009 között?
Ha pedig akkor még az exférj nevén volt az autó, akkor semmi gond, hiszen változott az üzembentartó, és nem követelhetik az előző tulaj sarát!
A megoldás szerintem mindenképpen az, hogy be kell sétálnod a régi lakcímed szerinti önkormányzathoz, és rendezni a dolgokat. Ha tulaj váltás volt, akkor a forgalmi bemutatásával elintézed, ha nem, akkor kérj csekket és fizesd be!
"Utána kell nézni, tudomásom szerint a pénzkövetelések 5 év után elévülnek."
Igen, de csak akkor ha nem küldenek értesítést. Viszont az adóról minden évben küldenek határozatot és hozzá csekket.
""Vizsgán általában szokták kérni a befizetett csekk igazolólapját."
Ki találja ki ezeket a hülyeségeket? Semmi köze a műszaki vizsgának a teljesítményadóhoz (ex. súlyadó)!"
Név szerint nem tudom, ki hozta ezt a rendeletet...
Legutóbb, tavaly, itt vizsgázott az autóm: [link]
És kérték a forgalmi mellé a befizetett csekket az adóról és a biztosításról is.
Ha nagyon érdekel, esetleg kérdezd meg tőlük, hogy erre mért van szükség! Tel. számot találsz a linken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!