Autó vásárlása előtt állok. Melyiket érdemesebb megvenni?
Két autó között variálok.Nem akarok nagy igényű autót venni így vagy egy Opel Astra F 1,4 8 v vagy egy Suzuki Swift 1,3 8 V között variálok 2000 évjárat.Mind a kettőnek van előnye hátránya,de olcsó az alkatrész hozzá és mind a kettőnek kicsi az igénye a motorja stabil.Szerintetek melyiket érdemes megvenni vagy van más hasonló autó is?
Amúgy 400.000 ft ot tudok rászánni vásárlásra + átírás szervizre van 150.000 ft félre rakva!
Az Astrát kerüld el, semmiféle ergonómiáról nem hallottak az Opelnél, amikor tervezték. Az 1.4 ráadásul olyan, mintha hátrafelé menne...
400-ból patent, villanyablakos, plüssös 1.3-as Swifteket találsz, én Sedant vennék, sokkal tágasabb, kényelmesebb autó, nagyobb csomagtartóval. Nem nagyon romlanak el, van a családban egy 1.6 LPG-vel, mi mentünk vele vagy 120 ezret, most van benne 260, kopó alkatrészeken kívül (fék, olaj, gumi) egyszer volt elöl lengőkar csere, meg egyszer kellett a kipufogót cserélni, két lépcsőben. Motorikus hibája nem volt, az ajtónyitásra felgyulladó belső világításon kívül működik mindene, villanyablak, központizár, immo, szervókormány, stb. 2000-es autó.
Van az ismeretségi körben egy 1.6 Fastra, 99-es, Classic darab, 1.6 75LE motorral, hát az konkrétan nem megy, zéró komfort, nyista szervó, borzasztó ülések, gyökér úton mozgó kuplungpedál, még gyökerebb váltókulissza, és kézifékkar, arról nem is beszélve, hogy a kormány sincs a vezetőülés középvonalában. Rohad, mostmár elég sok helyen, pedig garázsos autó, 200 van benne. Most volt katalizátor cserén, fék felújítás kompletten, bő 100 rugó volt.
A Suzukink sose látott garázst, a típusspecifikus helyeken rohad: hűtő alatti kereszttartó, és a szélvédő felett hólyagos, nem lukas. Másutt nincs rajta rozsda.
5-össel nem vitatkozok, de 1 dologban nem értek egyet. Szerintem kifejezetten kényelmes az F, már majdnem franciásan puha az ülése, egy F-ből G-be átülve rendesen fapadosnak érzed a G-t, olyan kemény az ülés benne.
A barátodé azért rossz, mert Classic, lengyelek csinálták.
Valószínűleg teljesen alap felszeretség.
Az 1.6-os 100 LE-s azért megy!!!! Family-s felszereltséggel meg a maga kora luxusa volt.
"Az Astrát kerüld el, semmiféle ergonómiáról nem hallottak az Opelnél"
Mert a Swift olyan szép és ergonómikus a beltere :)
Egyik autó sem a szépségéről híres.
Inkább akkor már megpróbálnék hozzátenni még legalább százezret és akkor venni egy G Astrát, az előbbi kettőhöz képest egy dizájnautó már ha ez számít (). Benzines, 1.4-esben már meg lehet venni félmillióért, a 2000 után gyártottak közül lehet válogatni ennyiért, ezek még elég fiatalok ahhoz, hogy szanaszét legyenek rozsdásodva, illetve nem is hajlamosak a rozsdásodásra a 2000 utániak (csak ez előttiek). 1.4-es motorral ez is kimegy a világból (nem eszi az olajat). Az 1.7 dízel is, ráadásul az tartós isuzu motoros.
Az utóbbi években két ismerősöm is váltott G-re Swiftről és nem bánták meg.
Köszönöm a válaszokat.
ma 10:22
Nézegettem G-s astrákat meg vezettem is de nekem az ülése nagyon kényelmetlen és hosszútáv megtételére kellene nekem min 500-600 km!Az F es astra kényelmesebb és ahogy néztem G-s astrát 600.000 ft alatt normálisat nem kapok annyi pénzem most sajnos nincs rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!