A gyalogost, a biciklist, a motorost vagy az autóst mentenéd meg?
Most egy nagyon bugyuta, szinte lehetetlen példát írok, csak hogy elképzelhető legyen a helyzet.
Kereszteződés felé tartasz. Zebrán biciklis-gyalogos. A te sávodban, elötted egy autós. A másik sávban, szemben kanyarodik egy motoros. A gyalogos a motoros mellett van, a biciklis meg az autós mellett, tehát kb mint a sakktáblán, cikkcakk szerűségben. Te mész 300-al (tudom, nagyot mondtam) és a fékednek hírtelen annyi. Bármelyikbe is mész bele, biztos, hogy nem éli túl. Melyikbe mennél bele? Felállítanál egy "fontossági" sorrendet?
1. akibe leginkább nem mennél bele
4. akibe leginkább belemennél
itt a helyzet, igazából ez nem is annyira fontos. tegyük fel, hogy a szélesség nem méretarányos, és "elég" egyet elütnöd!
1 gyalogos
2biciklis
3 motoros
4 autós
1. gyalogos
2. biciklis
3. autós
4. motoros
Sebességtől függ.
Ha nem olyan gyorsan, akkor az autóba mennék, mert akkor megússza mindenki.
Ha nagyon gyorsan, akkor a gyalogosba, mert akkor "csak" egy ember veszik oda. (a bicikli, motor, autó nagyobb bárt tenne bennem)
Szerintem ilyen esetben nem az alapján mérlegel az ember, hogy "húú, a motorosokat utálom, akkor azt ütöm el"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!