Mekkora fogaskerék kell nekem ahhoz hogy egy hátsó kereket megtudjak hajtani, ha a hátsó kerék átmérője 540mm (54cm), a motor 10 000ret pörög, és én 50-60 km/h sebességel akarok haladni?
Kevés az adat.
A sebességből ki tudod számolni - a kerék kerületének ismeretében - hogy hányat kell fordulni az adott sebességhez.
Ezen kívül ismerni kell a primer hajtás és a váltó áttételeit, na meg a szekunder áttételt (kislánckeréktől a kerék nagylánckerekéig), mert ugye a fordulatszámot a főtengelyen mérik.
Excelben, ha tudsz mindent, csak pár kattintás.
Viszont attól, hogy fordulatszámmal bírná (tehát nem haladná meg a motorblokk maximális fordulatszámát), attól még nem biztos hogy lesz elég teljesítmény is az adott sebességhez. Tehát egy darabig fel fog gyorsulni, aztán nem képes tovább.
Ebben motorról volt szó, nem? A dörzshajtásos kérdést én is láttam - de miért akarna valaki fűkaszát felszerelni? Eladja a fűkaszát (aminek a motorját egyébként sem a közlekedéshez szükséges fordulatszám-változásokhoz igazították), vesz egy Dongó+ készletet, felépíti a bringájára a hozzá adott utasítás szerint és lehet pöfögni vele.
Vagy ha nagyon "hardcore", akkor vesz régi Dongót, felújítja utolsó csavarig gyárira drágán, kerít hozzá egy korhű bringát és összeszereli őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!