Aprilia rs 50-bol akarok 125-oset csinalni. Mit kell vennem bele? Es mit csinaljak hogy 140 km/h ne menjen gyorsabban kisebb fogaskerék?
Árakat nem fogom kikeresgetni,de nem lesz olcsó és ahhoz hogy a végsebesség nőjön nem elég csak a hengerűrtartalmat növelni.
Kell hozzá nagy vonalakban:
Új henger,hengerfej,dugattyú,gyűrűk,valószinű főtengely is,dűzniket le kell cserélni nagyobbakbra a karburátorban de érdemes inkább az egészet nagyobbra.Variátorban a görgőket,de itt is érdemes inkább az egészet lecserélni egy jobbra és még nem ártana a kipifogót is lecserélni sportdobra.
A mostani hengert nem kell sehova fúratni: biztosan árulnak hozzá 70-es hengerszettet (henger, dugattyú és tartozékai, meg a megnövekedett furat miatt hengerfej valószínűleg), ahhoz valószínűleg kelleni fog egy másik főtengely-hajtórúd páros, átfúvókázott (vagy másik) karburátor és hajtás (variátor, lánckerekek megváltoztatása).
Ha jóval nagyobb a sebesség, akkor már csak meg kell tudni állni.
Egyébként miért akarsz a segédmotoroddal 100 felett menni?
Vizsgázz le, vegyél rendszámos motort, közlekedj azzal és fizess utána mindent.
Az ilyen "hogyan menjünk 140-et a hivatalosan max. 40 km/h sebességű járművünkkel" kérdések miatt remélem, hogy bevezetik a rendszámot és az időszakos műszaki átvizsgálást a segédmotorkerékpárokra is. Én is smkp-oztam egy ideig, de nem akartam a két kategóriával nagyobb motorok sebességével menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!