Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tudják a mostani kinézetét az...

Tudják a mostani kinézetét az autóknak/motoroknak hova fejleszteni?

Figyelt kérdés

[link]

vs

[link]

moci:

[link]

vs

[link]

Elég beszédes!

Tudják ezt még hova fejleszteni?

20 év múlva máshogy fog kinézni a kocsi/motor?

Mert szerintem most áramvonalasak, gazdaságosak. Ergo, minek átformázni, ha most is kihoztak beléőlük mindent nem?

2014. febr. 25. 18:09
 1/9 MrPifta ***** válasza:
gondolj bele, 50 éve is ezt gondolta valaki, aztán lett hová. Mindig van tovább
2014. febr. 25. 18:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon sokat fog még változni az autók külseje. Eddigi szempont az volt, hogy áramvonalas legyen, mostanra viszont egyes gyártók már olyanra formálják az autó elejét, hogy a gyalogosok biztonságát is szem előtt tartják. Sok designer úgysem bír nyugodtan ülni, hamarosan kitalálnak majd valami újítást egész biztosan. A motorok szerintem már kevesebbet fognak változni, mert ott azért nincs olyan sok dolog amin annyit lehetne formálni.
2014. febr. 25. 18:28
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
nem, dehogy, hiszen amit erdemes volt feltalalni vagy megvalositani, megtervezni, azt mar mind feltalaltak, megterveztek, megvalositottak. a tervezomernokoket, designereket mostantol nyugdijba is lehet kuldeni, az evenkenti rancfelvarrashoz egy nyugdijas rajztanar meg egy gepesztechnikus tanulo is eleg lesz.
2014. febr. 25. 18:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Nézegess koncepcióautókat, mind futurisztikus mai szemmel.
2014. febr. 25. 18:32
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

"Elég beszédes!"

És neked mit mond? Nekem azt, hogy más lett a divat, amit részben a vásárlók, részben a gyárak diktálnak.

"Tudják ezt még hova fejleszteni?"

Az áramvonalasság szempontjából egészen a cseppformáig - tovább nem, mert nincs áramvonalasabb test. :)

"20 év múlva máshogy fog kinézni a kocsi/motor?"

Biztosan máshogy - elég ha megnézel egy-egy futurisztikusabb koncepciót, pl. BMW i3 vagy i8.

"Mert szerintem most áramvonalasak, gazdaságosak. Ergo, minek átformázni, ha most is kihoztak beléőlük mindent nem?"

Mindent azért nem hoztak ki - lesz még több változtatható paraméterrel és ehhez tartozó szenzorral + vezérlőegységgel felszerelt motor, változni fognak a felhasznált anyagok (mert súlycsökkentéssel nagyon jól lehet spórolni a szükséges benzinen/gázolajon), jobb áramlás céljából több burkolat a kocsi alján (ahol megtörik a levegő áramlása) és a hagyományos kialakítás (pl. hűtőrács a kocsi elején, ami a motortérbe engedi a levegőt) megváltozása/eltűnése, ilyenek.

Ha nem kellene annyi szempontnak megfelelni, csak egy adott cél lenne, pl. a gazdaságos tüzelőanyag-felhasználás, akkor teljesen máshogy néznének ki az autók. De az embereknek kell, hogy erős legyen (még ha nem is használják ki), hogy szép legyen (pontosabban tetszen a célcsoportnak), de azért nagy legyen benne a hely, be lehessen rakni a hűtőszekrényt ha úgy van, meg fel lehessen tenni a tetőcsomagtartót, meg minden...

2014. febr. 25. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Arrol nem is beszelve, hogy egy mai benzinmotor 40-50%-os hatasfokkal mukodik. Van hova fejlodni? Van hat.
2014. febr. 25. 18:40
 7/9 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem ebben, hogy mondjátok, hogy nézzünk meg egy tanulmányautót.

Ha annak a tanulmányautónak formája jobb, áramvonalasabb, biztonságosabb... akkor miért nem néznek ki most úgy az autók? Hiszen már kitalálták.

Ha pedig nem jobb, akkor miért lenne a jövőben olyan?

2014. febr. 25. 20:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Van hova fejlődni, mivel a tudományok is mindig fejlődnek.

Most lehet nem tudjuk felfogni, hogy mi lesz később, de nem ez. Keress így rá: car concept

Csodálkozni fogsz.

A motor más téma. Ott inkább a kisebb közegellenállásra kellene menni. A jövőben kisebb motorok lehetnek, kevesebb fogyasztás stb.

---------------------------------------------

Azért nincsenek még megvalósítva ezek az autók, mert nem úgy megy h 1ik napról a másikra építenek. Rengeteg teszt, számolás, kalkulálás van előtte.

2014. febr. 25. 20:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Ó, bízd csak a BMW-s fejlesztőkre, ők megoldják :D Elég érdekes ötleteik vannak néha :D

Amúgy megértem a gondolatot, a régi dobozok sokat fejlődtek áramvonalasságban és esztétikában, de azért nem kell félteni a fejlesztőket, bizonyára fognak adódni nemcsak esztétikai, de még gyakorlati okból történő változtatások is... Legalábbis full laikusként így gondolom.

Azt nem tudom, a motorokkal mi lesz. A közegellenállásuk ugye csapnivaló, de hiába egyértelmű, hogy hogyan lehet ezen sokat segíteni, ha egyszer az a bedobozolást jelenti, ami a motorok esztétikai élményét annyira lerontja, hogy szinte senkinek sem kéne az eredmény. Ennél trükkösebben kell megközelíteni a dolgot.

2014. febr. 25. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!