Tudják a mostani kinézetét az autóknak/motoroknak hova fejleszteni?
vs
moci:
vs
Elég beszédes!
Tudják ezt még hova fejleszteni?
20 év múlva máshogy fog kinézni a kocsi/motor?
Mert szerintem most áramvonalasak, gazdaságosak. Ergo, minek átformázni, ha most is kihoztak beléőlük mindent nem?
"Elég beszédes!"
És neked mit mond? Nekem azt, hogy más lett a divat, amit részben a vásárlók, részben a gyárak diktálnak.
"Tudják ezt még hova fejleszteni?"
Az áramvonalasság szempontjából egészen a cseppformáig - tovább nem, mert nincs áramvonalasabb test. :)
"20 év múlva máshogy fog kinézni a kocsi/motor?"
Biztosan máshogy - elég ha megnézel egy-egy futurisztikusabb koncepciót, pl. BMW i3 vagy i8.
"Mert szerintem most áramvonalasak, gazdaságosak. Ergo, minek átformázni, ha most is kihoztak beléőlük mindent nem?"
Mindent azért nem hoztak ki - lesz még több változtatható paraméterrel és ehhez tartozó szenzorral + vezérlőegységgel felszerelt motor, változni fognak a felhasznált anyagok (mert súlycsökkentéssel nagyon jól lehet spórolni a szükséges benzinen/gázolajon), jobb áramlás céljából több burkolat a kocsi alján (ahol megtörik a levegő áramlása) és a hagyományos kialakítás (pl. hűtőrács a kocsi elején, ami a motortérbe engedi a levegőt) megváltozása/eltűnése, ilyenek.
Ha nem kellene annyi szempontnak megfelelni, csak egy adott cél lenne, pl. a gazdaságos tüzelőanyag-felhasználás, akkor teljesen máshogy néznének ki az autók. De az embereknek kell, hogy erős legyen (még ha nem is használják ki), hogy szép legyen (pontosabban tetszen a célcsoportnak), de azért nagy legyen benne a hely, be lehessen rakni a hűtőszekrényt ha úgy van, meg fel lehessen tenni a tetőcsomagtartót, meg minden...
Én csak azt nem értem ebben, hogy mondjátok, hogy nézzünk meg egy tanulmányautót.
Ha annak a tanulmányautónak formája jobb, áramvonalasabb, biztonságosabb... akkor miért nem néznek ki most úgy az autók? Hiszen már kitalálták.
Ha pedig nem jobb, akkor miért lenne a jövőben olyan?
Van hova fejlődni, mivel a tudományok is mindig fejlődnek.
Most lehet nem tudjuk felfogni, hogy mi lesz később, de nem ez. Keress így rá: car concept
Csodálkozni fogsz.
A motor más téma. Ott inkább a kisebb közegellenállásra kellene menni. A jövőben kisebb motorok lehetnek, kevesebb fogyasztás stb.
---------------------------------------------
Azért nincsenek még megvalósítva ezek az autók, mert nem úgy megy h 1ik napról a másikra építenek. Rengeteg teszt, számolás, kalkulálás van előtte.
Ó, bízd csak a BMW-s fejlesztőkre, ők megoldják :D Elég érdekes ötleteik vannak néha :D
Amúgy megértem a gondolatot, a régi dobozok sokat fejlődtek áramvonalasságban és esztétikában, de azért nem kell félteni a fejlesztőket, bizonyára fognak adódni nemcsak esztétikai, de még gyakorlati okból történő változtatások is... Legalábbis full laikusként így gondolom.
Azt nem tudom, a motorokkal mi lesz. A közegellenállásuk ugye csapnivaló, de hiába egyértelmű, hogy hogyan lehet ezen sokat segíteni, ha egyszer az a bedobozolást jelenti, ami a motorok esztétikai élményét annyira lerontja, hogy szinte senkinek sem kéne az eredmény. Ennél trükkösebben kell megközelíteni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!