Simson s51es motor teljesítményén hogy lehetne növelni, ha a hengerhez nem akarok nyúlni? Pl karburátor vagy kipufogó vagy mi?
Szériamotornál is jobban megy ha tirisztoros gyújtást teszel neki.Eleve ha kicseréled ,akkor észreveszed hogy többet pörög és azt jóval gyorsabban felpörög ideálisabb lesz az égés is,és ha jól a helyére belövöd akkor még versenyen is indulhatsz vele mert számítanak azok a fránya tizedek.Szóval egy hangyányit dob a gépen,az egy dolog hogy egyesek nem tudják kihasználni és esetleg a tizedpontos értékekre beállítani ,mert az is számít.Ha még erre rámenne egy előgyújtásvezérlés az egy picit még dobna rajta csak ott azért sokat kell tudni hogy jól belődd.
Én tudom miről beszélek mert gyáriról álltam át tirisztorosra.Ezt érdemes megcsinálni.És versenyeken is tirisztorosokkal mennek és nem gyári kalapácsossal.Vajon miért?
A legelső válaszolónak üzenném, hogy előszór nézzen utána a dolgoknak utána magyarázza a sport légszűrőt.
Amiket ajánlani tudok neked az, hogy vegyél bele normális csapágyakat ne gyagyi 400 Ft ost hanem SKF, Koyo... Mert nem mindegy a hengertől a hátsó kerékig mennyi erőt emészt fel a motorod. Megszakitós gyujtás hát jó arra hogy elmenj A- ból B-be de egy tirisztoros gyujtással többet érnél személyes tapasztalat legalább 20% al jobban megy a motorom tirisztoros gyujtással. Ja és nem csak felső fordulaton. Ha ezeket megcsinálod máris sokat dobsz a motoron.
Ezek után meg ha még jobbat akarsz akkor egy tervezett kipufogó meg egy 5. sebességes váltó. Nem kell azon gondolkodni hogy most nagyobb vagy ksiebb lánckerekem legyen, hanem csak feljebb kapcsolsz. Remélem tudtam segíteni.
Azért az a 20% az picit erős mert az előgyújtásvezérlésnél nyerhetsz ki vagy 15-20%-kot.Pedig mennyi ember hülyeségnek tartja ,mármint azt hogy tunningként írkáljuk egy páran a tirisztoros gyújtást,jó nem tunning mert végül is csak modernebb,ezért jobban kitudod használni a motorod.
Amúgy jól írtad,Én is csak skf-et használok amibe csak lehet...5 váltó az macera ,mert lehet kapni,de minőségben milyen?Vannak akik nem hiszik el az 5 sebességet ,mert hogy nem fér el pedig lehet a mofában is kapni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!