Miért szólják le azokat akik kapnak egy jó autót a szüleiktől?
Szimpla irigység. Én nem szólom le őket, bár én soha nem kaptam a szüleimtől nagy értékű dolgokat, nálunk az volt a cél, hogy az ember, ha akar valamit, szerezze meg magának. Dolgozzon keményen, vagy ügyeskedjen: ahogy érzi. Én leszarom, felőlem azt kap apuci kedvence, amit akar, addig, amíg mások életét nem veszélyezteti közúton. Úgyis éles helyzetben derül ki, hogy a gyerek meg tudja-e szerezni magának, amit akar az életben, vagy sem. Mert a szülők nem lesznek mindig ott. De attól, hogy elkényeztetnek valakit, és aláraknak egy BMW-t, még lehet jó ember, nem kevesebb az én szememben - a tettei és a viselkedése számít.
Mondok erre egy egyszerű példát: a szülő tehetős, a gyereke a szeme fénye, nyilván meg akar adni neki mindent. Vesz neki egy kocsit. A gyerek megköszöni, de nem száll el magától. Használja, gondozza, karbantartja jó gazdaként. Ezzel semmi bajom.
Viszont azt az embert joggal szólják le, aki, mihelyst megkapja a slusszkulcsot, elszáll az agya, és megy dicsekedni fűnek-fának, hogy "nézd, milyen baró kocsim van nekem".
Mégis, mire föl a nagy dicsekvés? Arra, hogy az apja/anyja elérte az életben, amit akart, és meg tudta venni a gyerekének? A gyerek mit tett ezért? Na, ezért "szólják le" őket. Mert olyan eredményre büszkék, melyért egy hajszálat nem tettek keresztbe, mely nem az ő érdemük. Ezeknek az illetőknek igen komoly önértékelési zavaruk van, amit persze nem bántani kell, hanem kezelni. De mindenki máshogy látja ezt. :)
Mert irigyek. Mindenki irigy. Én is meg fogom venni a fiamnak az első autóját, ha lesz jogsija, mert már most 10 évesen bele van zúgva az autók világába, és tudom, hogy egy ilyen 18 éves mindent képes megtenni hogy megszerezzen egy autót magának. Nos, minthogy kuporgassa a pénzt (mert másképp nem lehet), én fogom segiteni. Minthogy diler legyen belőle, csakhogy megvegyen magának egy autót...
Vagy talán van itt olyan szülő, aki nem szeretne mindent megtenni a gyerekéért?
Nem szokásom leszólni senkit, de azt nehezen viselem, ha valaki olyanra büszke, és úgymond "menőzik", amiért nem saját maga dolgozik meg.
Amúgy, ha tisztességgel áll a dologhoz, nincs semmi gond.
Valaki itt írja hogy irigyek vagyunk,meg ha van pénz akkor miért ne vegye meg a gyereknek a kocsit.
Szerintem a mai fiatalságnak nem kell kinyalni a hátsóját,mert így is milyenek már!!!
Jó az okés ha segíted ,de azért mindennek van határa,ha mindent a gyerek alá beteszel azt nem fogja értékelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!