Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kamionosok! Van olyan, aki...

Kamionosok! Van olyan, aki szereti a munkáját?

Figyelt kérdés
Eddig szinte mindenkit csak panaszkodni hallottam aki kamionozik, meg hogy "xy éve csinálom ezt a rohadt melót" meg hogy milyen rossz meg minden, és B tervként nekem mindig ott van, hogy ha ez nem jön össze, akkor az lennék, mert érdekel és tudnám szeretni, de ált mindig megpróbálnak lebeszélni. Nem hiszem el, hogy nincs olyan, aki ne szeretné...és itt most vonatkoztassunk el attól, hogy mennyit látod a családodat stb... csak a munkára vagyok kíváncsi, hogy ki hogy van vele.

2014. febr. 11. 20:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

A kamionozás régen talán szép volt, most már sajnos a legtöbb esetben nagy szívás az egész. Az esetek nagy többségében a sofőr az utolsó és egyben legkisebb láncszem neki kell igazodnia minden hülyeséghez és mindenki hülyeségéhez, mindenki őt cs3szteti és még sorolhatnánk.

Vannak még olyan cégek és olyan munkák ami még ma is királynak számít, de ezek nagyon ritkák és általában kihalásosak. Sajnos az esetek nagyobb részében a sofőr csak egy utolsó csicska, akit mindenki sz0p@t. Ha nem a fel/lerakó és a saját főnöke, akkor a hatóság.

Ráférne a szakmára egy kis rendrakás.

2014. febr. 11. 21:01
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos fokig szeretni kell, másként nehéz csinálni. És valóban igaz, a fél világ velünk packázik, rengeteg ember dolgozik azon, hogy nehezítse az életünket, pedig lehetne könnyebb is.
2014. febr. 12. 07:37
 3/17 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Nos, én szeretem. Eléggé magamnak való ember vagyok, nincs szükségem társaságra. Most éppen Hildesheimből írok, egy séta keretein belül. Meg kell találni, hogy mitől szép ez a munka!

1. Közvetlen nincs mögötted a főnök, aki szívat. (ez más munkákra nem feltétlen igaz, és ugyanúgy szivatnak)

2. Fizetnek, nem is rosszul, hogy lásd Európát (Igaz, sétálni is kell, vagy biciklizni hozzá)

3. Kell egy fényképezőgép, és olyan élményekkel gazdagodsz, amikkel a gyári melós valószínüleg sosem.

2014. febr. 14. 13:14
 4/17 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, még kíváncsi vagyok több ember véleményére is :)
2014. febr. 14. 22:29
 5/17 anonim ***** válasza:

Idézek egy válaszolót:

Legyél kamionos, ha ezeket szereted hosszú távon:

-Egy bádogfülkében rohadsz majdnem egész nap, éjszaka ott alszol, ott eszel, mindent ott csinálsz.

- A legutolsó kapcaronygént tekintenek rád az irodákban, akit ki kell használni, lenyúlni, kizsákmányolni és a végén kirúgni, koholt indokokkal!

-Ha szereted a stresszt, amibe belerokkansz, ha szereted a 15 órás munka utáni parkolóhelykeresést és túlvezetve megállni, büntetéseket fizetni a rendőrnek 100-400 ezer Ft-kat, amit levonnak, ha szeretsz ingyen dolgozni, ha fürdeni nem szeretsz, wc-t sem találsz sokszor, családod így nem is lehet, normális kapcsolatod nem lehet, ha egy évben elég ha 10-szer hazajössz, ha évi 320 napot fülkében akarsz tölteni hokizva nő nélkül, akkor...

-Ha mindezeket szereted, akkor nyugodtan menj kamionosnak!

2014. febr. 14. 23:00
 6/17 A kérdező kommentje:
utolsó: na ezt egy tipikus kiégett ember csinálja, akinek annyi esze nincs, hogy ha nem tetszik (már) neki, akkor elmenjen mást csinálni...panaszkodni könnyű, hogy "az nem olyan könnyű", hát dehogynem...csak kell 1 kis ész hozzá. És ezért van olyan sok panaszkodó kamionos, mert ha épp szar melóhelyet fognak ki (amit mondjuk nem nehéz) akkor inkább szopnak és nem lépnek tovább. Apám révén már megfigyeltem elég részletesen ezeket a dolgokat
2014. febr. 15. 01:23
 7/17 anonim válasza:
AZ 5-nek igaza van, ez a valóság.
2014. febr. 23. 01:48
 8/17 anonim ***** válasza:

7-es. 5-ös vagyok. Kösz! Így igaz! Majd a cégek egyre jobban kifogynak a sofőrökből, egy jogsi amúgy is már majdnem fél milla és rádöbbenek arra, hogy egy 0 km-es sofőr nem biztos, hogy annyira jól teljesít és a végtelenségig sem tudnak majd Román, Bolgár, Ukrán sofőröket behozni! Ott is sokba kerül a jogsi és azok is kezdők!

Rádöbbenek arra, hogy az itthoni már 10-20 éve sofőrként dolgozókba nem kellene annyira belerúgni, lehúzni, kizsákmányolni!

2014. febr. 23. 15:26
 9/17 A kérdező kommentje:
úgy hallottam a Waberer's-nél előszeretettel alkalmaznak újoncokat, mert azokat lehet szopatni
2014. febr. 24. 14:32
 10/17 anonim válasza:
Nem azért alkalmazza a kezdőket, hanem azért, mert a tapasztalt nem 200-250ezret akar keresni 4 hét kint léttel.
2014. febr. 28. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!