Kamionosok! Van olyan, aki szereti a munkáját?
A kamionozás régen talán szép volt, most már sajnos a legtöbb esetben nagy szívás az egész. Az esetek nagy többségében a sofőr az utolsó és egyben legkisebb láncszem neki kell igazodnia minden hülyeséghez és mindenki hülyeségéhez, mindenki őt cs3szteti és még sorolhatnánk.
Vannak még olyan cégek és olyan munkák ami még ma is királynak számít, de ezek nagyon ritkák és általában kihalásosak. Sajnos az esetek nagyobb részében a sofőr csak egy utolsó csicska, akit mindenki sz0p@t. Ha nem a fel/lerakó és a saját főnöke, akkor a hatóság.
Ráférne a szakmára egy kis rendrakás.
Nos, én szeretem. Eléggé magamnak való ember vagyok, nincs szükségem társaságra. Most éppen Hildesheimből írok, egy séta keretein belül. Meg kell találni, hogy mitől szép ez a munka!
1. Közvetlen nincs mögötted a főnök, aki szívat. (ez más munkákra nem feltétlen igaz, és ugyanúgy szivatnak)
2. Fizetnek, nem is rosszul, hogy lásd Európát (Igaz, sétálni is kell, vagy biciklizni hozzá)
3. Kell egy fényképezőgép, és olyan élményekkel gazdagodsz, amikkel a gyári melós valószínüleg sosem.
Idézek egy válaszolót:
Legyél kamionos, ha ezeket szereted hosszú távon:
-Egy bádogfülkében rohadsz majdnem egész nap, éjszaka ott alszol, ott eszel, mindent ott csinálsz.
- A legutolsó kapcaronygént tekintenek rád az irodákban, akit ki kell használni, lenyúlni, kizsákmányolni és a végén kirúgni, koholt indokokkal!
-Ha szereted a stresszt, amibe belerokkansz, ha szereted a 15 órás munka utáni parkolóhelykeresést és túlvezetve megállni, büntetéseket fizetni a rendőrnek 100-400 ezer Ft-kat, amit levonnak, ha szeretsz ingyen dolgozni, ha fürdeni nem szeretsz, wc-t sem találsz sokszor, családod így nem is lehet, normális kapcsolatod nem lehet, ha egy évben elég ha 10-szer hazajössz, ha évi 320 napot fülkében akarsz tölteni hokizva nő nélkül, akkor...
-Ha mindezeket szereted, akkor nyugodtan menj kamionosnak!
7-es. 5-ös vagyok. Kösz! Így igaz! Majd a cégek egyre jobban kifogynak a sofőrökből, egy jogsi amúgy is már majdnem fél milla és rádöbbenek arra, hogy egy 0 km-es sofőr nem biztos, hogy annyira jól teljesít és a végtelenségig sem tudnak majd Román, Bolgár, Ukrán sofőröket behozni! Ott is sokba kerül a jogsi és azok is kezdők!
Rádöbbenek arra, hogy az itthoni már 10-20 éve sofőrként dolgozókba nem kellene annyira belerúgni, lehúzni, kizsákmányolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!