Egy 150ccm es 4T 2hengeres motor van olyan erős mint egy 125ccm egy egyhengeres 2T?
A 4t nyomatékosabb,a 2t az pörgősebb.
Én 250 ETZ-vel enni szoktam a hasonló kategóriás 4 üteműeket.És nincs tunningolva :)
Biztos, hogy a 2T az erősebb ilyen feltételek mellett.
Amúgy 150 ccm-re semmi értelme 2 hengert adni, gyengébb lesz, mint az 1 henger.
A 4 ütemű motor 250-400 ccm körül kezdik lenyomni a 2T-t. Meg hát egy 250 ccm feletti 2T motor aránytalan fogyasztással járna.
Van 500 as cross meg 700 as supermoto 2t is de azok is egyhengeresek mert a teljesítmény így maximalizálható. A több hengernek ott van értelme ahol már ilyen 1liter meg afelett van a hengerűrtartalom mert már túl nagy lenne az egy hengerre jutó köbcenti.
Vagy akkor ha a fordulatszám növelésével akarsz teljesítmény növekedést elérni mert az egy hengeres igen korlátolt fordulat terén. A régi sornégyes speedmotorok 20000 ren adták le a maximumot
"Én 250 ETZ-vel enni szoktam a hasonló kategóriás 4 üteműeket.És nincs tunningolva :)"
Még jó de akkor menj egy versenyt egy 250ccm-es suzuki bandit-al vagy egy kawa zxr-250-el na azokhoz hasonlítsd az mz-det ne a 125ccm-esekhez ott megnézném hogy melyiket tudná megenni.Ezt most ne kötekedésnek vedd csak nem szeretem ha valaki felvág egy nagyobb köbcentis motorral.
Egy kihegyezett sportmotort persze hogy nem lehet ott hagyni ETZ-vel,de de a hasonló köbcentis négyüteműeket igen,de Én ez alatt nem versenygépekre gondoltam!
Nem értem miért húztad fel ezen magad,hogy egyből nagyobb köbcentivel jövök...Ne legyél már ilyen,hisz ez is csak 250 ccm.És egész jól megy gyárilag a gép,ha tunningolva lenne életveszélyes lenne. :) De valakinek jusson már az eszébe hogy minek is becézték ezeket a régi gépeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!