Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hogyan, milyen stílusban...

Ti hogyan, milyen stílusban vezettek?

Figyelt kérdés

Én nagyon "nyersen", lendületesen, sokan mondják. Nálam a vezetés nem sétakocsikázás. Elég durván indulok el, imádom a nyomatékot. Nem gyorsulgatok meg versenyzek, nekem ez a hóbortom, ezért is van egy erős turbódízelem. A sebességhatárokat betartom, de elég ülésbepasszírozós módon megyek.

Ti? Az autótok típusát, motorját is írjátok le, légyszi.

2014. jan. 26. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Dinamikusan.Ez annyit jelent hogy ha papám vezet akkor 25-30 perc, ha én akkor 10-15 perc a 15 km.

Szeretem pörgetni a kocsit meg kihúzatni.

Opel astra g opc, 200 le turbós motor.

2014. jan. 26. 20:06
 2/8 dirtboy ***** válasza:

nálam változó de leginkább takarékosan ami úgy néz ki hogy falvakban nappal 60 de autóúton már csak 90-100km/h.

éjszaka annyiban változik a dolog hogy falvakban 70el megyek.

gyorsulgatni nem szoktam,szépen lassan gyorsulok fel a kellő tempóra.

2014. jan. 26. 20:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Dinamikusan.

Ha meleg a motor és úgy adja ki a helyzet, nem sajnálom tiltásig forgatni a motort.

Általában 3000-nél szoktam elváltani és 1800 alá nem nagyon szoktam engedni a fordulatot.

Fékezni az utastársak szerint későn szoktam, pedig tartalék is marad.

Kanyar közepén már nyomom a gázt. (ezt se nagyon szeretik, rajtam kívül).

A sebességhatárokat városban be szoktam tartani, kint viszont 90-100 között szoktam menni.

Benzines autókat szoktam vezetni, főként egy 100 lóerős phase 1 megane-t.

Nagyritkán szoktam egy 40 éves teherautót is vezetni, azzal papásan megyek. Az öreg technika nem szereti a hajszolást és az árut se kéne elhagyni a kanyarban. :D

2014. jan. 26. 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Változó. Általában törekedek a leg gazdaságosabban vezetni, ami nem azt jelenti hogy nem megyek gyorsan, lendületesen, csak lassabban gyorsulok, több motorfék. Bár van olyan is, hogy kinyomom a gépből a legutolsó lovat is. Odafele út kb. 55 perc, hazafele 27, pedig nem nagyon mentem a sebességhatárok felett, na jó párszor megdupláztam majdnem.
2014. jan. 26. 22:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem autóm van, remélem, ez nem baj.

Hedonista hypermiler mazsola stílusban vezetek :D

Nálam ezek ritkán zavarják egymást, úgyhogy takarékosan vezetek: erőteljes, de nem nyelező gyorsítások, hypermiler technikák, főleg a fék és a motorfék lehetőség szerinti kerülése, rengeteg szabadon gurulás, lehetőleg nem egyenletes sebesség (bár az én motoromnak tökmindegy, egy nagyobbnak az nem jó fogyasztás szempontjából). Kanyarban, hacsak nincs valami ezt felülíró nyomós ok, igyekszem a lehető leggyorsabban menni, amennyire csak merek (ami nem olyan sok), persze amennyiben ez kellően biztonságos.

A dinamizmus foka terepfüggő. A kicsike nem áll jól nyomatékkal és lóerővel sem, de visszaváltva nekem elég jól gyorsul. Pont a gyöngesége miatt előzéskor ami a csövön kifér, különben sokáig tartana és veszélyes lenne a többé-kevésbé kanyargós utakon, amiken járok, így is várnom kell egy üres egyenes szakaszt vagy legalább egy lazább, beláthatóbb kanyart. A szolid hegyi terep igen poénos, mert ott a fogyasztásra optimalizálás néha fokozza a dinamizmust, legalábbis egy óvatos mazsolánál (plusz ott lehet a legjobb fogyasztást elérni, mindhárom járművünkkel). Csak nem fékezem el a drága lendületet egy ismerős, a jelen sebességemmel simán bevehető lejtős kanyar előtt, még ha eddig mindig gyökkettővel mentem is ott... Olykor persze sokat ront a dinamizmuson az, ha az ember kerüli a féket s lakott terület előtt jóval lassulni kezd. Persze vannak szintek, én még egész szolid vagyok, ráadásul nem szeretek kifejezetten lassan menni. A lassúság hatékony technika, de unalmas és túl triviális is :D Annak a hypermilernek "jó", aki szereti azt a sebességet, ahol jól fogyaszt a járműve.

Autónk is van, de nekem nincs rá jogsim. A párom hardcore hypermiler és szeret lassan menni, az autó pedig kicsike (benzines Yaris, 1.0-s). Az ilyen apróságok szeretik az igen alacsony sebességeket. A párom szinte mindig 50-nel megy vele, csak akkor nem, ha nagyon hosszú az út vagy feltartana valakit a normál kis sebességével. Nem élvezkedésre van az autó, ez mondjuk sejthető :) Motorozni jobban szeret.

Csak mert mi mások vagyunk, kedvelem az igen dinamikus vezetőket is, amíg jól mérik fel a képességeiket, nem bunkók ésatöbbi. Simán megelőznek és kész. A tötymörgőkkel több baj van, de ha azok mazsolák, az még érthető. Az igencsak összevissza vezető, a mögöttük haladókra nagy ívben tevő, egyenesben teperő, majd a laza kanyar előtt pánikszerűen lefékező forgalmi akadályokat tudom nagyon rossz szemmel nézni. S akik lassan mennek, de nyeleznek, ha meg akarod őket előzni. Ésatöbbi.

Én elég toleráns vagyok, az én szempontomból ésszerűtlenül vezetőkkel sincs bajom, miért lenne, ő élete, pénze, élvezete... Sokan sajna mások és komplett idiótáknak néznek, csak mert nem az egyedüli módon motorozom, ahogy szerintük kell. De én nem költök arra, hogy másoknak feleljek meg vele, úgy csinálom, ahogy nekem jó, biztonságos és lehetőség szerint nem akadályozok senkit.

2014. jan. 27. 01:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Autó, helyzet, és hangulatfüggő is.

Általában kíméletesen, de lendületből vezetek, azon oknál fogva, hogy az autóm 50 LE, 100Nm, és 1400 kg nagyságrendileg. Előzni nemigen lehet vele, ha belendült, megy, és olyankor meg nem szívesen alakítja hővé az ember a drága mozgási energiát.

Ha más autót vezetek, előfordul néha, hogy előzök is. Ha nem veszélyeztetek senkit, előfordul néha egy kis kilinccsel előre közlekedés, egy-egy kicsit lendületesebben vett kanyar, de nem jellemző.

Én képes voltam lemenni Velencéig 4x 80-as utazótempóval. :)

Autó: Mercedes W123 200D 1982

Egyéb autók, amiket gyakran vezetek: Volvo V70 D5 2003, Suzuki Swift Sedan 1.6 GLX 2000

2014. jan. 27. 20:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:) Ma elég pörgős napom volt, szóval nyomtam neki rendesen, tetszett.:) Hajnalban kinyomtam a lovak szemét a Hungárián, nagyon gyorsan mentem, mert sietnem kellett. Most estem haza. Egyébként a kanyarokat én is úgy veszem be, hogy a kanyar felétől meg már nyomom a gázt. Nekem egy Audi A6 dízelem van, 2004-es. 2.5 TDI, 177 le, 370 Nm. Nincs széthajtva, rendszeresen karban van tartva. Kenőanyagot és alkatrészt is minőségit kap, megérdemli.
2014. jan. 27. 22:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Volkswagenem van, 1.9 TDI amivel városba, lakott területen belül minden szabályt betartok: a zebránál megállok és az 50 is mindig 50. Kint viszont ha lehet és nincs nagyon nagy forgalom ami akadályozna akkor 160-180.
2017. márc. 26. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!