Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jó ötlet a téli fagyok ellen...

Jó ötlet a téli fagyok ellen az autó takaróponyva?

Figyelt kérdés

Most vettem egy Opel személykocsit, és garázs hiányában a takaróponyvára gondoltam mint ideiglenes megoldás a fagyhideg ellen.

De elég sok helyről hallottam hogy a ponyva ráfagy a kasztnira és levételkor a lakk vagy festék réteget is hozza magával..

Na ezt szeretném én mindenképp elkerülni.

Valakinek valami ötlet ezzel kapcsolatban?

Melyik a jobb minőségű autóponyva és hol lehet kapni?

Gondolom ne Tesco-sat vegyek..

2014. jan. 26. 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez igaz. és ami még gáz, hogyha nedves pl havas az autó, amikor letakarod, vagy konkrétan fagyos. Akkor a ponyva alatt fog felolvadni, elpárologni nem tud alóla, és szépen rohad alatta a kaszni.
2014. jan. 26. 15:56
 2/7 aHermann ***** válasza:

Szia!

Esetleg elgondolkodhatsz a ponyvagarázson is. Ráfagyás elkerülve.

Ha zárt helyen van a kocsi, mindenképpen jobb megoldás a sima ponyvánál.

2014. jan. 26. 16:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A tavalyi telet én is ponyváztam, amíg nem volt garázsom. Szintén Opel személygépkocsim van, Astra H.

Az alap, hogy vizesen, piszkosan, porosan, sárosan, havasan, nem rakjuk rá a ponyvát. Csak száraz tiszta autót lehet vele letakarni.

Ha vizes a kocsi, inkább ne takard le mert kevesebb kárt okozol vele.

Ponyvából vettem sokfélét és vittem is vissza őket a boltba sorban. A legtöbbel az volt a gond, hogy átázik. Amit nem is értek, mert pont ez lenne az elsődleges funkciója, hogy ne engedje be a nedvességet.

Vettem olcsó áruházi kínai és drága több tízezer forintos német ponyvát is. A legtöbbel volt valami probléma.

Végül Auchanban találtam egy optimális típust. Olcsó is volt, kb 5000Ft. Lehet rögzíteni az autón, hogy a szélvihar se vigye el. Puha anyagú, nem karcol, és nem engedi át a vizet.

Egyébként nem is igazán a fagy ellen kell a ponyva. Ha kint -20 fok van, egy idő után a ponyva alatt is annyi lesz. Hanem inkább a nedvesség (hó, eső, pára) ellen jó.

2014. jan. 26. 16:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sokat ér ez így..

Nyáron bedunsztolódik télen meg ráfagy..

A ponyvát szerintem csak úgy van értelme ráteríteni egy autóra ha alata vízelvezető és párafogó réteg van "beton aszfalt vagy térkő. Felette meg valami tető ami a vizet elvezeti.. Esetleg garázsba letakarni a portól..

2014. jan. 26. 17:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Értem,hát köszönöm mindenkinek,

még gondolkodom a dolgon..

2014. jan. 26. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:

én is használtam ponyvát.

De elég hamar tönkre ment, szél tépte, stb, más most cska takarom az ablakokat.

2014. jan. 26. 23:24
 7/7 Dörmögő ***** válasza:

Ha száraz a kocsi akkor nyugodtan rá lehet dobni a ponyvát. Nagy előnye hogy reggelre nem fagy rá a dér az ablakokra, másik előnye hogy esetleges hóesésnél reggel nem kell takarítani az autó mindenféle zugát. Egyszerűen a ponyváról lesöpörni a nagyja havat, és utána egyben lehúzni.

Az valóban hátrány hogyha víz kerül a ponyva alá akkor reggelre rá tud fagyni a kocsira a ponyva.

2014. jan. 27. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!