Falopás ellen rejtett kamera? Jó ötlet, vagy értelmetlen?
Szerintem jó ötlet.
Hisz bizonyítékod lesz és tudni fogod ki az , könnyen lehet majd azonosítani.
Ha a felvétel alapján nem lehet beazonosítani az elkövetőt, akkor nincs sok értelme.
Nem ismerem a pontos jogszabályokat, de lehet ki kell írni, hogy kamerával megfigyelt terület.
Jobb megoldás, ha a mezőőr, polgárőrség, erdész járja az erdőt. Ha van rendszeres jelenlét, az elriaszthatja a tolvajokat. De mivel csak a mezőőr és a rendőr a hatósági személy, csak ők léphetnének fel ellenük tettenérés esetén is.
találtam androidra egy olyan programot ami alvó módban videóz így nem nagyon merül a teló! (sajátomon teszteltem)
és természetesen olyan helyre tenném ahol tuti nem éri víz.
amúgy az erdő nagyon kívül eső helyen van így az őrzés/járőrözés sajnos nem megoldható.
Azt tudod hogy hol szoktak megállni az autóval?
Mert ha a te területeden akkor csinálhatsz 1-2 csapdát is, pl egy deszka tele szögekkel amit véletlenül ott hagytál, vagy egy nagyobb gödör amibe belehajthat a jobb vagy bal első kerékkel :D
Én inkább azt ajánlanám hogy rejts el egy GPS nyomkövetőt valamelyik fába. A méhészek is használják a kaptárlopások felderítésére és ott bevált
Be tudod állítani hogy ha elmozdítják és egy megadott távolságon kívülre viszik akkor értesítsen. Utána már akár percenként le tudod kérni a pozícióját és mehetsz utánuk. Nem valószínű hogy egy kocsival megrakott fát egyből levinnének a pincébe szóval után is jó eséllyel megtalálod.
Hogy hova helyezd el? Nézd meg hol vágják leginkább, de akár egy kidöntött farönkbe is elhelyezheted, a lusták biztos azt is feldobják a kocsira. Nem nagy eszköz, elfér egy 10x10 centis üregbe amit akár Te is fúrhatsz. Kibír pár napot, de ha teszel mellé extra akkumulátort is akkor akár heteket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!