Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Falopás ellen rejtett kamera?...

Falopás ellen rejtett kamera? Jó ötlet, vagy értelmetlen?

Figyelt kérdés
van egy kisebb erdőm ahonnan szinte rendszeresen lopnak egy időszakban. szinte már minden valamire való fát kivágtak. a rendőrség feljegyezte a kárt de azt mondták hogy kicsi az esélye hogy meglesznek. ennek már két éve és még mindig ugyan az a helyzet. arra gondoltam hogy vennék egy olcsó androidos telefont és elrejteném egy olyan helyre ahol tuti nem veszik észre. reggeltől estig rögzítene. de valószínűleg csak annyi látszana hogy üresen bemegy és fával megrakva jön ki az erdőből az illető (általában mindig ugyanott mennek be) egy ilyen felvétel elég bizonyíték lehet ahhoz hogy eljárást indítsanak? vagy felesleges ezzel próbálkozni? abban se vagyok biztos hogy nem kerülnék bajba a rejtett kamera miatt..
2013. szept. 7. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem jó ötlet.

Hisz bizonyítékod lesz és tudni fogod ki az , könnyen lehet majd azonosítani.

2013. szept. 7. 20:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát, tekintve, hogy a telefon így kb 3 óra alatt lemerülne, nem egy jó ötlet. Plusz az első zuhi tönkretenné. Ja, meg kb olyan lenne a kép, hogy semmit sem lehetne kivenni belőle. Inkább vegyél olyan kamerát, ami erre való. De még inkább, vágassad ki az egészet, amíg még lehet.
2013. szept. 7. 20:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha a felvétel alapján nem lehet beazonosítani az elkövetőt, akkor nincs sok értelme.

Nem ismerem a pontos jogszabályokat, de lehet ki kell írni, hogy kamerával megfigyelt terület.

Jobb megoldás, ha a mezőőr, polgárőrség, erdész járja az erdőt. Ha van rendszeres jelenlét, az elriaszthatja a tolvajokat. De mivel csak a mezőőr és a rendőr a hatósági személy, csak ők léphetnének fel ellenük tettenérés esetén is.

2013. szept. 7. 20:38
 4/9 A kérdező kommentje:

találtam androidra egy olyan programot ami alvó módban videóz így nem nagyon merül a teló! (sajátomon teszteltem)

és természetesen olyan helyre tenném ahol tuti nem éri víz.

amúgy az erdő nagyon kívül eső helyen van így az őrzés/járőrözés sajnos nem megoldható.

2013. szept. 7. 20:45
 5/9 A kérdező kommentje:
egyébként köszönöm a válaszokat! :)
2013. szept. 7. 20:49
 6/9 anonim ***** válasza:
A villanyt is meg lehet oldani. Valami autóaksi, rá egy szivartöltő, vezeték a fára, csak álcázni kell. A legjobb lenne, ha az app tudna sms-t is küldeni mozgás esetén. Rajtakapás esetén nehéz lenne igazolni a platón lévő fa eredetét.
2013. szept. 8. 13:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Azt tudod hogy hol szoktak megállni az autóval?

Mert ha a te területeden akkor csinálhatsz 1-2 csapdát is, pl egy deszka tele szögekkel amit véletlenül ott hagytál, vagy egy nagyobb gödör amibe belehajthat a jobb vagy bal első kerékkel :D

2013. szept. 8. 19:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi is azt csináltuk amit az utolsó. Hamar meglettek az elkövetők.
2013. szept. 10. 12:14
 9/9 anonim válasza:

Én inkább azt ajánlanám hogy rejts el egy GPS nyomkövetőt valamelyik fába. A méhészek is használják a kaptárlopások felderítésére és ott bevált

[link]

Be tudod állítani hogy ha elmozdítják és egy megadott távolságon kívülre viszik akkor értesítsen. Utána már akár percenként le tudod kérni a pozícióját és mehetsz utánuk. Nem valószínű hogy egy kocsival megrakott fát egyből levinnének a pincébe szóval után is jó eséllyel megtalálod.

Hogy hova helyezd el? Nézd meg hol vágják leginkább, de akár egy kidöntött farönkbe is elhelyezheted, a lusták biztos azt is feldobják a kocsira. Nem nagy eszköz, elfér egy 10x10 centis üregbe amit akár Te is fúrhatsz. Kibír pár napot, de ha teszel mellé extra akkumulátort is akkor akár heteket is.

2014. máj. 5. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!