Mit jelent az, ha egy benzines meleg motornál füstöl/ gözölög ahova az olajat betöltjük?
Első még nem hallott kartergázról.
A kartergáz akkor keletkezik ha az olaj bejut a henger égésterébe és ott elég. Ez a gyűrűk, dugattyúk tömítetlenségét jelzi.
Minden autónak van kartergáza, az újaknak is. A mértéke fontos. Hideg motornál normális a kicsit nagyobb mennyiség, meg motornál, ha nincs sok az autóban, akkor illene kicsit kevesebbnek lennie.
Egyébként meg egy kis kartergáz nem jelent semmit, az én autómnak annyi van, hogy a fém olajbeöntősapkát lelöki, ha nem teszem rá jól. És még mindig megy, és fog még menni 30 évet gond nélkül. :)
Nagyon könnyedén előfordulhat, hogy nem eszi az olajat, nekem sem volt kimutatható olajfogyasztásom 7000 km alatt (7500-anként kell cserélni), utána meg nem néztem a szintet, csak cseréltem.
Ha kartergázmentes motort keres, vegyen villanyautót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!