Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Étolaj a tankba? Mekkora a...

Étolaj a tankba? Mekkora a lebukás veszélye?

Figyelt kérdés

Sziasztok, amennyiben 100% étolajjal szeretnék járni (mercedes w123), mekkora annak az esélye, hogy lebukok?

Utána olvastam a témának, és az átalakítás úgy nézne ki, hogy az étolaj külön tartályt kapna, és lehetne belülről váltani az üzemanyag között. (indítani könnyebb gázolajjal, és leállításnál sem hátrány, ha az ember nem étolajjal állítja le az autót)

Ha megállít a rendőr, akkor csak a tankot nézi? Illetve ha átkapcsolom a rendszert, be tudja bizonyítani, hogy én előtte márpedig étolajjal közlekedtem?

Ha mégis megfognak mekkora büntetésre kell számítani?

2014. jan. 24. 01:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok.

Engem is érdekel a téma, csak a hecc kedvéért, ha sok időm lesz, egyszer beballagok a NAV-hoz, hogy szeretném kifizetni a jövedéki adót, kíváncsi leszek, mi lesz a reakció. :)

Ha nem felejtem el, beszámolok róla :)

2014. jan. 24. 16:54
 12/13 A kérdező kommentje:

Közben azért utánakeresgéltem, ék erre akadtam:

[link]

Az ide vonatkozó rész:

"Kis hazánkban egyféleképpen lehet különösebb izgalom nélkül növényizni: ha befizetjük rá a jövedéki adót. Mivel a törvény betűje szerint minden, amit a tankba öntünk, adóköteles üzemanyaggá válik, ez elkerülhetetlen. A procedúra egyébként nem annyira komplikált, be kell jelenteni a NAV helyileg illetékes igazgatóságán, hogy fizetni szeretnénk, kijönnek helyszíni szemlére, ahol tároljuk az anyagot, majd csengethetjük a 100-200 forint közötti literenkénti sápot az aktuális jövedéki adó táblázat szerint. Innentől önbevallás alapján működik az adózás, és legálisan használhatjuk a használtat. Legfeljebb a szúrópróbaszerű helyszíni ellenőrzéstől kell tartani, amennyiben pontatlanul számolunk be a felhasznált mennyiségről."

2014. jan. 25. 02:48
 13/13 anonim ***** válasza:

A szagot sajnos nem lehet eltüntetni,kizárólag észterezéssel(glicerin kivonás),ez házilag elég macerás pancsolás.Keverd 50-50% ban gázolajjal,és adj hozzá 1:100 arányban szintetikus hígítót.Így csak közelrő érződik kissé

(kipuffhoz lehajolva)A rendőrnek egyébként semmi köze hozzá.(nem is foglalkoznak vele,van a családban rendőr)Az illetékes ezügyben a NAV.

2015. jan. 17. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!