Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Étolaj a tankba? Mekkora a...

Étolaj a tankba? Mekkora a lebukás veszélye?

Figyelt kérdés

Sziasztok, amennyiben 100% étolajjal szeretnék járni (mercedes w123), mekkora annak az esélye, hogy lebukok?

Utána olvastam a témának, és az átalakítás úgy nézne ki, hogy az étolaj külön tartályt kapna, és lehetne belülről váltani az üzemanyag között. (indítani könnyebb gázolajjal, és leállításnál sem hátrány, ha az ember nem étolajjal állítja le az autót)

Ha megállít a rendőr, akkor csak a tankot nézi? Illetve ha átkapcsolom a rendszert, be tudja bizonyítani, hogy én előtte márpedig étolajjal közlekedtem?

Ha mégis megfognak mekkora büntetésre kell számítani?

2014. jan. 24. 01:09
1 2
 1/13 anonim válasza:

Már 1 km-ről érzik ha étolajjal hajtasz. Ha megsejti hogy étolajjal hajtod úgyis bevizsgáltatja az autót, ott pedig már könnyedén kiszúrják. A külön tartály jobb mint bekeverni, de amikor átkapcsolod jó néhány kilométert kell menned mire kijárja az étolajat a csőből és az adagolóból.

A büntetést szerintem százezrekben kell mérni, de csak tipp.

2014. jan. 24. 01:17
 2/13 anonim ***** válasza:

Onnantól számít jövedéki terméknek, hogy beleöntöd a tankba.

Ha lebuksz, akkor jövedéki termék adójának elcsalása lesz a vád, vagy mi, amiért rosszabb esetben börtönt is lehet kapni.

2014. jan. 24. 01:32
 3/13 anonim ***** válasza:
Felejtsd el pajtás mert úgy meg fingatnak ha kiszagolják,ugyanis messziről fogsz bűzleni palacsinta meg kifőzde szaga lesz a gépednek!Vagy ha megállítanak és mintát vesznek a tankból a Nav.Kimagyarázni nem fogod tudni!Elkobozzák az autót,azt többé nem látod!Neked meg a nyakadba varnak jövedéki adócsalást kövér kis bírsággal amiből vehetnél patika állapotú zőccséges Mercit!Baromság felejtsd el!
2014. jan. 24. 01:57
 4/13 anonim ***** válasza:
81%

ha gyor kornyeki vagy, van 100+ L feleslegem, ha erdekel privizz le :)

mar nem megyek vele, porlasztokat kicsit koszolta, meg lasabb volt a gaz reakcio, amugy mokas volt eltiportam, 1mp semmi majd blacksmokeracing :D

ezt egy gep generalta es feltorte a profilom...

2014. jan. 24. 06:20
 5/13 A kérdező kommentje:

Mivel külön tankot használnék mindkét üzemanyag típusnak, nem kellene bebizonyítaniuk, hogy én melyik üzemanyagot használtam?

Amiben az étolaj van az csak egy tartály a csomagtartóban.

2014. jan. 24. 10:32
 6/13 anonim ***** válasza:
Érdekes elgondolás.Viszont a résolajat hová vezetnéd vissza, melyik tartályba ? Mert ha a főtartályba engeded akkor elétolajosodik valamennyi százalékban az is és akkor megbukhasz vele.Ha viszont a "pót" tankba akkor be kell szerelned egy csomó csapot valahová az utastérbe amiket zársz nyitol minden egyes módosításkor. Nem egyszerű már csak azért sem mert be kell hoznod az üzemanyagcsöveket az utastérbe. Én inkább szétnéznék, hogy nem e lehet valahonnét uccsó gázolajat venni.De sok sikert.
2014. jan. 24. 12:26
 7/13 anonim ***** válasza:
jóakarója mindig akad az embernek aki feljelent aztán jön a hatóság,ez itt Magyarország a nav úgy megszívat fizethetsz életed végéig
2014. jan. 24. 12:26
 8/13 anonim ***** válasza:
régebben mennyi autó ment vele,olyan volt mint egy mozgó gyors büfé.
2014. jan. 24. 12:48
 9/13 A kérdező kommentje:

Minden a saját tartályába folyik vissza. Itt van egy régebbi cikk a dologról:

[link]

2014. jan. 24. 13:58
 10/13 A kérdező kommentje:
Egyébként még mindig nem lehet legálisan csinálni? tehát valahogy befizetni utána a jövedéki adót?
2014. jan. 24. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!