Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy a lebukás veszélye, ha...

Nagy a lebukás veszélye, ha egy 80-125-ös motort használnék B jogosítvánnyal?

Figyelt kérdés

Kollégista lettem egy nagyobb városban, és szeretnék egy motort bejárni a suliba, munkába, valami cross, enduró motorra gondoltam, ami használható városban is remekül, de nagyon nincs kedvem még arra az egy napos tanfolyamra is járni, most nem hiányzik a bürökrácia. Egy 80-125ccm-es géppel könnyű lebukni? Persze nyilván nem mennék 45-50-nél többet vele, nem vonnám magamra a figyelmet, és jogos a kérdés, hogy akkor miért nem elég egy 50-es? Egyik ismimnek ötvenes endurója van, hát isten ments, szegény a dombon nyél gázon alig jön, de van ám porszívó hang, és nem leélt gép, pár hónapja kapta szüleitől 0km-el.

Megkérem a törvény hű embereit, hogy ne bombázzanak mindenféle törvénnyel, itthoni szokásokkal, negatív hangvételekkel, mert senkit sem érdekel. Előre is köszönöm a többieknek!

2012. szept. 7. 18:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, nagy a lebukás veszélye. Ez 10éve még simán ment, nem foglalkoztak vele, mostanában ,hogy minden a bírságokról szól, foglalkoznak vele. De tudod te is , hogy okirathamisítás, biztosítási csalás és tiltott kategóriás vezetés. Plusz ha bejön a rendszámozás akkor a motort kb kidobhatod. Haverod 50es endurója meg lefojtott verzió, ha 0 km-esen kapta. Próbálj ki egy másikat, ha úgyis 45-50el mész akkor arra bőven jó az 50-es és jogsid is van rá, nem kell aggódni a lebukás veszélyén se.Összetörsz egy mercit nem mindegy ,hogy a kötelező biztosításod állja a kárt, agy te fizeted zsebből, plusz a sok bünti és vezetéstől eltiltás.
2012. szept. 7. 18:39
 2/4 anonim ***** válasza:

A krossz motorral ki se mehetsz közútra.

Az enduróval meg csak az a baj, hogy ha ránéz valaki a 120-ig kalibrált km órára, rögtön tudni fogja, hogy az bizony nem 50-es!

2012. szept. 7. 20:47
 3/4 Toborc ***** válasza:
nekem egy 50es viszonylag nagy testű robogóm van és multkor csak azért állitottak meg hogy megnézzék hogy 50ese, még biztositást se kértek csak jogsit és az adásvételit. van adatbázisuk a motortipusokrol és megnézik hány ccm3-is ha több 50töl akkor megbüntetnek. jogsi nélküli vezetés, ugye a motor le se lenne vizsgáztatva stb...
2012. szept. 7. 20:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem egy 80ccm-es mocival még nem buksz le. De csak akkor ha ugyan úgy néz ki mint az 50ccm-es változata.

Nekem Yamaha dt 80 LC2 tetszik, csak a mai világban az se mindegy hogy mennyit eszik: ez a yamaha megeszik 4-5litert 100-on.

60ccm-es simson meg vígan elvan a 2,5l/100km-es fogyasztással. De sajnos ez is megérzi az emelkedőt.

Talán egy nagyobb testű robogó lehet jó.

2012. szept. 7. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!