Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg ennyire rossz autók a...

Tényleg ennyire rossz autók a régi suzuki swiftek, vagy csak irigykednek?

Figyelt kérdés

Megkaptam életem első autóját!Apám 500.000 ft max limitet szánt nekem amiből vehetek egy autót!Én egy szedán swiftet választottam 1.3 84 Lóerős motorral( és elég sok kényelmi extra is van benne szervokormány,klíma,elektromos ablak elől-hátul,elektromosan állítható tükrök,központizár,riasztó,vezető és utasoldali légzsák,szép megkímélt külső és belső,könnyűfém felni ,téli nyári kerékgarnitúra,végigvezetett szervizkönyv is van hozzá mellesleg az összes eddigi szervízszámlák is megvannak és 2003 évjáratút az autó!Igyekeztem minél fiatalabb és olcsóbban fenntartható autót választani!

Erre meg szinte az összes ismerősömtől kapom a megjegyzéseket ,hogy miért papír autót vettem ennyi pénzből mikor már 3 golfot,f astrát,ford focust stb is kaphattam volna fél millából és ezeket már autónak lehet nevezni... bla bla bla...!

Nem értem ennyire rossz autók a suzukik?

Mert mindenhonnan csak a negatív megjegyzéseket kapom

2014. jan. 20. 16:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Régen tényleg rossz volt a kasztni, de 90-91 óta már jó eredményt értek el a törésteszten. De az embereknek csak a 90 előtti időszak van meg, gyakran emlegetik azóta is papírkocsiként.

Amúgy jól választottál, nekünk is 1.3-as, 84 lovas, 2003-as swift sedanunk van (hamarosan én is kapok saját kocsit, az is sedan lesz, csak '97-től 2003-ig gyártottat néztem ki)

2014. jan. 20. 17:07
 2/12 anonim ***** válasza:
85%

Az az 1.3 16V motor nem a legproblémamentesebb, de nem vészes.

Jó autó a Swift, jól választottál. Ennyi pénzből lefingott ezer éves Golf 3-ak, Fastrák vannak, a Focus-t meg bottal sem piszkálnám meg.

Egy 1.6 Swift Sedanban töltöttem első jogsis éveimet, az első két évben több, mint 50 ezret mentem vele, légzsákon, klímán kívül gyakorlatilag ugyanez a felszereltsége volt, 2000-es autó, csak nem volt hozzá alufelni.

Az 1.6-nak más a futóműve, ahhoz drágább egy kicsit a fék alkatrész, de nem horror, a kismotorosokhoz meg egyenesen gombokért vannak a dolgok.

Vigyázz rá, cserélj olajat 10 ezrenként, valamin minőségi 10W40-essel(Total, Mobil1, ilyesmik simán jók), hidegen ne nyomd neki, és nem lesz vele bajod.

Kényelmes az ülése, könnyű, jól megy, a fasztrások csak irígykednek. Abban extrém szar az ülés, nem esik az ülés középvonalába a kormánytengely, és az 1.6-os 8 szelepes is olyan, mintha hátrafelé menne.

A negatív megjegyzésekkel ne foglalkozz, majd nézd meg, hogy az ilyen emberek autója miféle, és hol lesz pár év múlva, aztán nézz rá a sajátodra, és 5 év múlva ugyanazt tudni fogja, mint most, közben meg legfeljebb gumit meg olajat cseréltél. :)

Olcsó benzint, sok balesetmentes km-t! :)

2014. jan. 20. 17:08
 3/12 anonim ***** válasza:

5 év múlva is autó lesz, míg a többi széthullik? Ugyan már, mintha ez olyan nagy kunszt volna.

Nekem az Astra G 14 év alatt csak ment és ment, semmi különösebb dolog nem volt a cserélendő, kopó alkatrészeken kívül, a motorja most is úgy jár és úgy megy, mint az új, még jelentősebb olajfogyasztása se lett (1.6 16v). Mégsem gondolnám azt, hogy irigykednek. Ne vicceljünk már.

2014. jan. 20. 17:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Általában első kocsinak valami különlegesebbet,sportosabbat akar az ember fia, ezért furcsa hogy az egyik legátlagosabb ,leggyakoribb ,legracionálisabb típust választottad. Bár ez érett személyiségre is utalhat ami a barátaidról nem mondható el ,ha fikáznak. A swift nagyon olcsón fenntartható ,könnyen szervizelhető és minden bokorban van hozzá alkatrész és keveset eszik. Az meg hogy fullextrás külön öröm, rengeteg említett kocsiban se dupla légzsák se klíma nincs ,ami nagyon sokat számít,biztonság és kényelem miatt. Szóval egyáltalán nem rossz kocsi ez! A csajok nem fognak rá bukni de értelmes nő nem is a kocsiért szeret.
2014. jan. 20. 17:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Én már vártam a "bmw a kiráJ, suzuki az szar" válaszokat. Nem rossz autók a Swiftek. Bár nekem csak az újabb, 2-essel van tapasztalatom. Jól megy, -számomra- kényelmes, dinamikus kis kocsi, olcsó fenntartással, jó fogyasztással. Igaz nekem a full extrás GS van, de ebben már minden jó megvan, ami a kényelmes autózáshoz kell. Ülésfűtés, klíma, kulcs nélküli indítás-nyitás, elektromos tükörállítás, ködlámpa, satöbbi. Bár már szeretném lecserélni, mert kéne egy nagyobb autó. Valószínűleg a legújabb Octavia kombi, vagy Chevi Cruze lesz.
2014. jan. 20. 18:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz velük, jó kocsi a Swift, nekem is az volt az első saját autóm :)

/Elöző: A 2-es Swift alatt ugye a 3-ast érted? Mert amit Esztergomban gyártottak a 90-es évek elejétől az már a 2-es./

2014. jan. 20. 18:23
 7/12 anonim ***** válasza:
60%

Ennyi pénzért lehet tűrhető golfot, Astrát és lefingott focust is venni, de azok öregebbek is, rosszabb állapotúak is. Focust inkább 800 ezer körül kell nézni.

Jó döntés volt a full extrás swift.

2014. jan. 20. 18:25
 8/12 anonim ***** válasza:
64%

Most jönnek azok a válaszok hogy a Suzuki a legjobb autó az Astra meg a focus sz@r... Na most nekem van egy Astra F-em sedan 1.6 8v amit naponta használok. Van egy Ford Focus 1.4 16v kombi 2001-es. Ezt anyukám használja naponta. És van ezek mellett még egy 1.0 1996-os Suzuki swift :D Ezek közül a legproblémásabb a Ford, de azt is aprópénzből lehet javítani úgy mint a másik 2-t. Tehát magánvéleményem szerint egyiket sem kell leszólni. Ezek közül a legnagyobb vezetési élményt az Opel adja a maga 75 pacijával :) Gyorsuláson simán legyorsultam vele egy 1.6 16v szedan Fiat mareat. Másik szemszögből viszont a Suzuki mivel az versenyautónak van építve :D (szlalom) A ford a legkényelmesebb, legbiztonságosabb.

Az a lényeg hogy jól választottál :) Nem egy leharcolt régi valamit vettél azért mert az BMW, Audi...

2014. jan. 20. 19:00
 9/12 anonim ***** válasza:

A Swift szedán tényleg jó választás, én is olyat tervezek majd venni.

A normálhoz képest sokkal élhetőbb, mivel van rendes csomagtere, és állítólag sokkal kényelmesebbek az ülések is.

Mivel suzuki, nem lehet túl drága az alkatrész, habár ha okosan vezetsz, és megadod a tiszteletet neki, akkor pár szűrő cserén kívül nemsok gondod lesz vele.

Szerintem senki se ítélkezzen, amíg nem próbálta.

2014. jan. 20. 19:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam hogy kula a focus, hanem azt hogy ennyiért (500k) nem érdemes venni, mert jó eséllyel belefut az ember egy leharcoltabb példányba.

De most tényleg, kapsz 500-ért olyan Focust, ami 11 éves és full extrás?

2014. jan. 20. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!