Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hátulra vagy előre tegyem a...

Hátulra vagy előre tegyem a jobb gumikat?

Figyelt kérdés

Ha van 1 pár új és 1 pár 3 éves abroncsom, melyiket, hova érdemes tennem a kocsin?

Elsőkerék-meghajtású a személygépkocsi

2014. jan. 19. 20:46
1 2 3
 1/21 dirtboy ***** válasza:
68%
a jobbakat tedd előre
2014. jan. 19. 20:51
 2/21 A kérdező kommentje:

Tudod indokolni, miért?

Itt miért mást írnak?

[link]

2014. jan. 19. 20:56
 3/21 anonim ***** válasza:
59%
A jobbakat tedd előre.
2014. jan. 19. 20:58
 4/21 anonim ***** válasza:
Édes mindegy hova teszed, mivel 3 éves gumi még egyáltalán nem régi.
2014. jan. 19. 20:59
 5/21 A kérdező kommentje:

Láthatóan kopottabb az újnál.

Én is előre tenném, de olvastam ezt a cikket és nem értem, hogy miért írják amit írnak. Elvégre ők a "szakemberek"(?)

2014. jan. 19. 21:04
 6/21 Dörmögő ***** válasza:
69%
Érdemes a jobban tapadó gumikat a hajtott kerékre tenni. Csúszós úton előnyösebb mind elinduláskor, mind a motorfék használatakor.
2014. jan. 19. 21:04
 7/21 A kérdező kommentje:

Mármint a jobbakat tenném előre. De a cikk meg pont mást ír.

Miért?

Miért?

Miért?

2014. jan. 19. 21:05
 8/21 anonim ***** válasza:

Amikor egy nagyot fékezel az autó hátulja elkönnyül, feljebb emelkedik, ezért a fékerő szabályzó fokozatosan elveszi hátulról a fékerőt, hogy a kerekek ne blokkoljanak. Innentől aaz első gumik állapotától függ, hogy mekkora távon állsz meg.

Abs-es autókra ez nem vonatkozik.

Havas, jeges úton viszont könnyebben keresztbe. állsz, ha hátul vannak a kevésbé jó abroncsok.

2014. jan. 19. 21:12
 9/21 A kérdező kommentje:

A'sszem értem:

Tehát kanyarodásnál hátulra, fékezéskor előre kellenek a jó gumik?!

2014. jan. 19. 21:21
 10/21 anonim ***** válasza:
Hát kb.. De én is inkább előre tenném, mivel nem szeretem, ha kanyarodáskor "túrja az orrát" a kocsi. És mivel elsőkerekes, ez még 1 indok, hogy előre tedd. Szerintem kontrollálhatóbb, ha a kocsi hátulja kezd el "úszni", mintha alulkormányozott lenne, legalábbis én jobban tolerálom, de ez rajtad is múlik. Igazából abból kiindulva, hogy már ide kiírtad ezt a kérdést, nem vagy műszaki analfabéta, tehát vezetni is tudsz, szóval mind akárhova teszed, tudod majd használni az autódat biztonsággal. Szóval a döntés a tiéd végső soron.
2014. jan. 19. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!