Hogy kapom meg a forgalmit? /többi lent/
Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy kocsit. Ki is néztem egyet. Csak az a probléma vele, hogy az autó hirdetője, azt írja, hogy a kopott gumik miatt el vették a forgalmit. (bár ez nekem furcsa, mert a rendszám viszont rajta van a kocsin, és én úgy tudtam, hogy ha a forgalmit el veszik, akkor el veszik a rendszámot is, és tényleg kopott gumi miatt is el vehetik a forgalmit?). Azt szeretném meg kérdezni, hogy ha megveszem, így hogyan tudnám át íratni forgalmi nélkül a nevemre, és forgalomba helyezni, mert napi használatra venném. Hozzá tenném, hogy van még rajta 1 év műszaki.2014. jan. 13. 15:17
1/5 anonim válasza:
Én még ilyet nem hallottam sehol hogy kopott gumi miatt elvennék a forgalmit. Max megbüntet vagy valami.. De elvenni?? Szerintem más van ott a háttérben. Inkább az hogy lejárt műszakival fogták meg.. Na akkor elveszik tényleg..
2/5 anonim válasza:
Elvehetik - az autó rossz műszaki állapotára hivatkozva. De ilyenkor ne is reménykedj az egy év műszakiban, valószínűleg csak újravizsgáztatással kapod vissza.
3/5 anonim válasza:
A forgalmi engedélyt a lakhely szerinti okmányirodába küldik, általában a sikeres vizsgát igazoló iratok bemutatása után állítanak ki újat.
Elméletileg ha ezt megveszed, akkor átírják ugyan a nevedre, de csak vizsga után kapod meg a forgalmit, de bármelyik okmányirodában intézheted, mert úgyis új forgalmit kell kiállítani a tulajdonos váltás miatt!
Szóval megveszed és hazaviszed tréleren, mert az ideiglenes forgalomban tartási engedély ebben az esetben csak 3 napig érvényes, bár talán még ahhoz is kell a forgalmi...
4/5 anonim válasza:
MOst jut eszembe: a műszaki vizsgához úgyis ki kell váltanod egy igazolólapot az okmányirodában, akkor meg már megkaphatod az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt is.
Persze előbb a kötelező biztosítás!
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltatok. Ezek szerint ennek a kocsinak bonyolult a megvétele, ezért inkább másikat nézek. Köszönöm mégegyszer.
2014. jan. 13. 21:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!