Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek kb hány év kell...

Szerintetek kb hány év kell ahoz, hogy a közlekedési eszközöket robot vezérelje?

Figyelt kérdés

2014. jan. 11. 18:50
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Remélem nem gondolod azt, hogy az ASR az robotpilóta technológiával bír. Egyetlen egy dologra van beprogramozva: ne pörögjön ki a kerék. Semmi más. Időjárástól, körülményektől függetlenül.

Tehát nem azért mész jobban nélküle bizonyos körülmények között, mert jobb az ember a robotpilótánál, csupán az a rendszer ennyit tud.

De hogy lásd, az robot meg tud birkózni a kipörgő kerekekkel is:

https://www.youtube.com/watch?v=krJmTZ-TcMc

2014. jan. 11. 21:50
 22/36 Napkiraly ***** válasza:
A sok 3 betűs csoda semmit nem ér. Lazán engedi, hogy csússzak Lillafürednél az 50 méteres szakadék felé a kanyarban a jégen, nekem kell összeszedni a csodaszép 2013as évjáratú ócskavasat. Túlbonyolított hulladék, tele méregdrága és megbízhatatlan elektronikával.
2014. jan. 11. 23:30
 23/36 anonim ***** válasza:

Mondjuk ami elev tenyalas, teli korulmenyek kozott az ABS kozel hasztalan, friss hoban pedig egyenesen kerulendo a hasznalata( ugye ha osszetoljuk a havat a kerekkel akkor mar van min kapszkodni, ABS eseteben ez nem johet letre)

A duplakuplongos valtok jobb fogyasztasi adatokat hoznak robotizalt verzioban mint kezi kapcsolasu eseteben hiszen mindig nyomatekcsucsra valt el, es mindig a nyomatekgorbe egyenes szakaszan(teljesitmeny-nyomatek gorbe metszespontja kozeleben) tartja amit a sofor megcsinal egyenes uton vagy emelkedon addig amig el nem farad. A savkoveto megoldast nagyon hasznosnak tartom az unalmas utszakaszokon, az adaptiv tempomattal, hiszen a monoton szakaszokon hamar csokken az ember figyelme, igaz egy kanyargos havas uton ez a veszely nem all fenn, csak az emberi hibas donteshoztal lehetosege.

2014. jan. 12. 06:33
 24/36 anonim ***** válasza:
Nem győzöm leírni, nem az elméleti lehetőséget, és a robotautók majdani elterjedését vitatom, csak azt, hogy ma még nem működik, tesztpályán elkanyaroghat. Majd akkor szóljatok, ha téli jeges, havas útviszonyok között elmegy majd önmagától mondjuk Stockholmtól Trelleborgig és mindezt ésszerű menetidő alatt. Mert ma még állítom, hogy ezt nem tudja megcsinálni.
2014. jan. 12. 08:19
 25/36 A kérdező kommentje:
DE ÉN AZT KÉRDEZTEM HÁNY ÉV HOGY KB ÉRTITEK NEM AZT HOGY TELJESIT JEGES MEG NEM JEGES ÚTÓN VAGY MIT TUDOM MI!!!!
2014. jan. 12. 10:42
 26/36 A kérdező kommentje:

NA hány év, úgy el vittétek a témát mint a Volvo FH16 750 a mozdonyt.

Azért kérdeztem mert kb 10-11 év múlva ha úgy lessz kamionos akarok lenni ezért kérdeztem.

2014. jan. 12. 10:55
 27/36 anonim ***** válasza:
Én a helyedben erre már nem terveznék, hogy 10-11 év múlva legyél kamionos.
2014. jan. 12. 11:10
 28/36 anonim ***** válasza:

10 - 11 év múlva még lehetsz simán (még én is az leszek). Nem egyik napról a másikra megy ez. Olyan lesz szerintem, hogy először nagyobb tranzit pályákon alakul ki ez a vonat rendszer (megjegyzem gondok vannak ezzel is, az egyik üres, 15 tonna, a másik 40 és jön egy emelkedő és vonatozzanak? Pl. egy Kasselnél a nagy púpokon, azt megnézném és tetézzük kis hóval is) és csak hosszú idő után a főutak, még később a mellékutak.

Nem csak Nyugat - Európa van, jön fel a kelet, és a Balkánon, az orosz térségben, pl. Uralban még nem fog működni a sávtartó rendszer egyhamar az biztos.

Szerintem egy nem - szabvány rámpára sem tolja oda a robot egyhamar a pótót. Rakodni, rakományt rögzíteni is kell, és olyan robot sincs még aki szétakaszt, kereket cserél, felteszi a hóláncot, de ha lesz ilyen, majd nyúzom a górémat, vegyen egyet.

2014. jan. 12. 11:20
 29/36 anonim ***** válasza:
Utóbbiakra nem is kell sofőr, lesz 1 fő személyzet a kamionon, aki ilyen esetben beavatkozik és ezt megteszi.
2014. jan. 12. 11:53
 30/36 A kérdező kommentje:

Hát igen lassacskán egyszer Furgon majd 7.5 T kamion majd jöhet a Nagy Kamion.

A robot dolog meg az biztos a rámpára felállni nem fog tudni és nem fog kereket cserélni ott fog mindig tankolni ahol tudn.Ha az autópályát átépítitk akkor a Gps-el addig megy körbe amíg este lesz.Ha valahol mehet olyan útón ahol nincs sáv felfeste akkor baszta az és még van mit mondani.

2014. jan. 12. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!