Most nem lenne pénzünk javításra. Mit jelent, ha sípol? Lehet így használni, rövidke távokra és csak ritkán. Lerobbanhat útközben?
(Megköszönném, ha elmagyarázná valaki, nő vagyok.)
2014. jan. 8. 12:13
1/7 anonim válasza:
- biztos, hogy a turbó?
- csapágyazása visíthat, ha az ... nem nagyon járnék vele, ha nem muszáj
2014. jan. 8. 12:47
2/7 anonim válasza:
Utána kellene nézni, nem csak valami csövezés csúszott szét és kifúj valahol. E miatt is sípolhat.
Ha nem - és tényleg a turbónak jött meg a hangja rendesen - akkor azt már nem nagyon kellene nyüstölni, mert amikor sípol/éles hangja van akkor ott már nagy sebességű kenés nélküli fém-fém kapcsolat van, ami komoly károkat tud okozni és akkor a javítás vagy a csere 6 jegyű lesz.
2014. jan. 8. 13:45
3/7 anonim válasza:
Mivel Nő vagy valószinűsitem azt irtál amit hallottál. Én is ammondó vagyok hogy valahol kifúj a turbód , nézd körbe ott el tudom képzelni némi olajosodást lehet tapasztalni,ahol kifúj. Nem hiszem hogy nagy baj lehet mert akkor ha a csapágy krepál be, akkor.és ezzel egyidőben baromiul füstöl is kéken. Nézd meg fogyott-e olaj? De vigyázz mert ha a turbó , akkor csinálhat meglepetést. Pl szétpörög a motor, ugyanis a turbón keresztül kiszivja az olajat a kartelből, amit úgy lehet megállitani hogy kalapáccsal szétvered az adagolót, mivel sem leállitani sem lefolytani nem lehet. Gyakorlatilag addig pörög amig van benne olaj.
2014. jan. 8. 14:39
4/7 anonim válasza:
Szervíz mindenképpen míg nincs nagyobb gond, ha beadja az unalmast teljesen a turbó, akkor elég mélyen a zsebbe kell nyúlni, még olcsóbb kategóriás autókba sem olcsó.
2014. jan. 8. 19:09
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát én nem láttam semmit, de nem is igen tudom mit nézzek :(
Szombaton megnézetem, addig is nem járok vele, aztán majd kiderül, hogy mennyi....
2014. jan. 13. 20:42
6/7 anonim válasza:
Jártam én is így (mármint hogy darabokra törtek a turbinalapátok ,de előtte sípolt is mint az állat), M3-mas pályán mentem Nyhról Miskolcra amikor megadta magát és felpörgött a motor ,a kulcs kivétele sem állította meg, ilyenkor az a megoldás hogy berakod 5.!!!-be és leugrassz a kuplungról hogy befojtsd , különben a még több bajt is tudna okozni .
2014. jan. 20. 17:01
7/7 anonim válasza:
Ui: a turbó felújítása max 60-70 ezerből megoldható és onnantól (ha az olajcsere időben történik) semmi bajotok se lesz vele legalább 150 000 km-en át.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!