Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon sípol a turbó, járhatok...

Nagyon sípol a turbó, járhatok így az autóval?

Figyelt kérdés

Most nem lenne pénzünk javításra. Mit jelent, ha sípol? Lehet így használni, rövidke távokra és csak ritkán. Lerobbanhat útközben?

(Megköszönném, ha elmagyarázná valaki, nő vagyok.)

2014. jan. 8. 12:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

- biztos, hogy a turbó?

- csapágyazása visíthat, ha az ... nem nagyon járnék vele, ha nem muszáj

2014. jan. 8. 12:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Utána kellene nézni, nem csak valami csövezés csúszott szét és kifúj valahol. E miatt is sípolhat.

Ha nem - és tényleg a turbónak jött meg a hangja rendesen - akkor azt már nem nagyon kellene nyüstölni, mert amikor sípol/éles hangja van akkor ott már nagy sebességű kenés nélküli fém-fém kapcsolat van, ami komoly károkat tud okozni és akkor a javítás vagy a csere 6 jegyű lesz.

2014. jan. 8. 13:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Mivel Nő vagy valószinűsitem azt irtál amit hallottál. Én is ammondó vagyok hogy valahol kifúj a turbód , nézd körbe ott el tudom képzelni némi olajosodást lehet tapasztalni,ahol kifúj. Nem hiszem hogy nagy baj lehet mert akkor ha a csapágy krepál be, akkor.és ezzel egyidőben baromiul füstöl is kéken. Nézd meg fogyott-e olaj? De vigyázz mert ha a turbó , akkor csinálhat meglepetést. Pl szétpörög a motor, ugyanis a turbón keresztül kiszivja az olajat a kartelből, amit úgy lehet megállitani hogy kalapáccsal szétvered az adagolót, mivel sem leállitani sem lefolytani nem lehet. Gyakorlatilag addig pörög amig van benne olaj.
2014. jan. 8. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Szervíz mindenképpen míg nincs nagyobb gond, ha beadja az unalmast teljesen a turbó, akkor elég mélyen a zsebbe kell nyúlni, még olcsóbb kategóriás autókba sem olcsó.
2014. jan. 8. 19:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Hát én nem láttam semmit, de nem is igen tudom mit nézzek :(

Szombaton megnézetem, addig is nem járok vele, aztán majd kiderül, hogy mennyi....

2014. jan. 13. 20:42
 6/7 anonim válasza:
Jártam én is így (mármint hogy darabokra törtek a turbinalapátok ,de előtte sípolt is mint az állat), M3-mas pályán mentem Nyhról Miskolcra amikor megadta magát és felpörgött a motor ,a kulcs kivétele sem állította meg, ilyenkor az a megoldás hogy berakod 5.!!!-be és leugrassz a kuplungról hogy befojtsd , különben a még több bajt is tudna okozni .
2014. jan. 20. 17:01
 7/7 anonim válasza:
Ui: a turbó felújítása max 60-70 ezerből megoldható és onnantól (ha az olajcsere időben történik) semmi bajotok se lesz vele legalább 150 000 km-en át.
2014. jan. 20. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!