Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Orvosi alkalmaságin látás...

Orvosi alkalmaságin látás teszten csalhatok hogy megtanulom a számokat?

Figyelt kérdés
Jogosítványt szeretnék és ehez elkel mennem a házi orvoshoz hogy adjon igazolást de gondolom van látás teszt is és én bevallom nem nagyon látok távolra na jó azért nem vagyok vak de a lényeg minden rendelőben és a látás teszteken amikor olvasni kell a számokat úgyan az a tábla van amelyiken a legnagyobb szám a 42 a legkisebb pedig 73 mert akkor az utolsó 4 számot amik már kicsik az összes oszlopban megtanulnám és elmondanám mintha látnám közben csak kivülről tudom.vagy a táblákon a számok különböznek?amúgy tervezem hogy csinálok szemüveget csak sporólnom kell rá is és mindenkit megnyugtatok nem jelentek veszélyt a többiekre mert csak a távoli betüket számokat nem látom.

2013. dec. 31. 08:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem látsz jol, akkor szemüveg kell. Olyan nincs, hogy csak betűt meg számot nem látsz távol, minden mást igen. Remelem nem tudsz csalni,
2013. dec. 31. 08:10
 2/15 szántóvető ***** válasza:
100%

jó dolog olvasni a kérdéseket,olyan dolgok is felmerülnek amikre sosem gondolnék :)

én szemüveggel sem látom a legalsó sort,ha az eggyel fölötte lévőt el tudod olvasni akkor nem lesz gond.ha azt sem tudod akkor spórolj szemüvegre,ne vakoskodj az úton,még elcsapsz valakit a töksötétben.

2013. dec. 31. 08:12
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A te érdeked hogy ne csalj, viszont lehet nem a számokat kell olvasnod, hanem a betűket! Meg nem mindenhol azonosak a számok sem! Ha a piros vonal feletti legkisebb számot homályosan látod az nem gond, mármint a jogsi szempontjából. Ha viszont rosszabb a szemed nézesd meg.
2013. dec. 31. 08:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

És ez neked miért jó?

Ha nem látsz jól, hord szemüveget vezetéshez! Ez mért olyan nagy tragédia?

Ha nem vezetsz, amíg nem veszel szemüveget, akkor mi van? Eddig is kibírtad valahogy, akkor azt a pár hetet, hónapot is ki kell bírnod.

Egyébként nekem a munkahelyemen rendszeresen kell látásvizsgálatra mennem. A bal szemem gyengébb. Az alsó 2-3 számot csak homályosan látom. A jobbal viszont tű élesen látom még a legalsót is. Még sosem mondták hogy emiatt szemüveget kéne hordanom, vagy hogy emiatt ne hosszabbították volna meg a jogosítványomat. És egyáltalán nem érzem szégyennek, hogy az egyik szememre nem látok olyan jól.

2013. dec. 31. 09:03
 5/15 anonim ***** válasza:
73%
A másik meg, ha nincs pénzed szemüvegre, hogy lesz pénzed az autódat tankolni? Vagy ha valami elszáll rajta, miből csináltatod meg?
2013. dec. 31. 09:05
 6/15 anonim válasza:
3%
5-ös: Szerintem neked sem ártana szemüveg, mivel nem autót szeretne, hanem jogsit!
2013. dec. 31. 09:39
 7/15 anonim ***** válasza:
5%
Persze ,simán lehet csalni. Nekem jó a memóriám és mikor belépek az orvosiba, és le kell vetkőzni azt lassan csinálom ,úgy állok hogy lelessem az alsó sorokat a táblán. aztán próbálom mondogatni magamban,ez általában be is jön mikor vissza kell mondani. A vezetésben semmit nem jelent ha nem látsz meg egy légypiszkot 10méterre, ott jóval nagyobb dolgokra kell reagálni.
2013. dec. 31. 11:30
 8/15 anonim ***** válasza:
6-os: ja értem, csak arra kell, hogy legyen egy papír a polcon, vagy netán bekeretezi és kirakja a falra. Akkor nyugodtan lehet csalni ha csak tényleg erre kell. Ártani nem ártasz vele senkinek.
2013. dec. 31. 12:22
 9/15 anonim ***** válasza:

Bevallom, én is így voltam. Valamiért nem volt kedvem szemüveghez, és tudtam, hogy messzire rosszul látok. Megtanultam a számokat, egyszer egy újságban benne voltak, egy cikk mellett volt illusztráció, onnan lemásoltam. 42, 78 és így tovább, szerencsémre akkoriban ugyanaz a tábla volt mindenhol (talán ma is?).

Mikor hivatásos sofőr lettem, csináltattam szemüveget. Az a baj, ha látsz is nélküle, elfárad a szemed a hunyorgástól, főleg éjjel lehet zavaró. Érdemes megcsináltatni, a te érdeked.

2013. dec. 31. 13:37
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Láttam már több helyen, hogy nem tábla van, hanem egy nagy monitor. Véletlenszerűen osztja ki a számokat és a betűket. Azt is csak a vizsgálat kezdetekor.

Remélem pár éven belül mindenhol ilyen lesz, legalább ki lehet szűrni a fehérbotos sofőröket....

2013. dec. 31. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!