Miért szólja le mindenki a Suzukit?
Nekünk Sx4 van és megvagyunk vele elégedve.
Hallottam már olyat, hogy a sikertelenek autòja, négykerekû koporsó és ehhez hasonlòk. Apukám már több mint 17 éve vezet balesetmentesen. Ez már kb. a 10. kocsija, bár Suzukiból csak a 3.
Sokan azt mondják, hogy a Suzisokkal van a legtöbb baj az utakon, mert vagy totyorognak vagy száguldoznak. De ez nem a kocsi hibája, hanem a sofõr irányìtása. A másik az ára. Oké, nem a legdrágább autó, de 5 millát kipengetni kp-ban nem mindenkinek megy. Ezzel nem akarok megbántani senkit! Példa rá: apa vezetõ pozíciót tölt be a munkahelyén és az egyik elõadásra a saját kocsinkkal ment. Megkérdezte egy másik ember, hogy csak ilyen kocsira futja a cégnek? Apám köpni-nyelni nem tudott, csak annyit mondott, hogy ez az övé. Szerintem manapság már az is "luxusnak" számìt, ha valakinek van kocsija...
Másrészrõl a fenttartása sem olcsó mulatság. Ha jól tudom a miénknek kb. 7 liter a fogyasztása km-enként. A benzin sem a csapbòl folyik.
A négykerekű koporsóról meg csak az a véleményem, hogy tudni kell vezetni. Tudom, nem csak egy ember van az úton, de oda lehet figyelni! Sok a szabálytalan vezető, de pont ezért kellene még több odafigyelő autósnak lenni.
A Suzuki motorja pedig kinyirhatatlan! Nagyon sokat kibír. Ez nem sok kocsiról mondható el...
Tudom, hogy a karosszéria nem a legelősebb, de nem ütközni gyártották.
Nagyon sokan az autó alapján ítélnek meg másokat. Egyik ismerősöm Ferrarit vett magának, és persze hajtotta is ezerrel. Tönkre is ment egy éven belül.
Minden kocsival tudni kell bánni!
Bocsi, hogy hosszúra sikerűlt :)
Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is!
A mondandómmal pedig nem szerettem volna megbántani senkit, és nem állítom, hogy más autó nem lenne jó!
15/L
7literes fogyasztást a legtöbb 1.4es benzines tudja. Tehát egy Fabia, egy Astra, Golf simán beéri 7 literrel.
Nekem nem tettszik a Suzukik formája. Az SX4 még tűrhető de a régi swift elég csúnya, abból viszont az 1.0 benzines elég jól fogyaszt úgyhogy olyat vennék de csakis az alacsony fenntartási költségek miatt.
Én SX4en tanultam meg vezetni de nem jött be. A szervója gyenge volt, nehezen vette a 2.est. Ha olyan megbízható a suzuki akkor elvileg ez ilyen volt újkorában is, ha meg azért volt ilyen mert elromlott akkor már nem is annyira megbízható autó...
Ha ezeket nézzük akkor egy Astra se kerül többe.
nyugi kérdező nem rossz autók azok semmilyen szempontból nem rosszabbak mint egy adott kategóriában lévő azonos korú méretű autó!Aki ennyire átkozza valószínűleg semmilyen autója nincs,pláne a veled egykorúaknak akik örülnek ha az apjuk elviszi őket valahova!
"Egyszer oldalbakaptak és inkább eladtuk törötten mert nem èrte volna meg megcsináltatni. A másik kocsinak semmi baja nem lett szinte mondjuk nem is volt nagy ütközés. "
Ha oldalba kaptak titeket ne csodálkozz az autók oldalsó része sokkal gyengébb mint az orrésze! Ha a G astrátok lett volna akkoriban azzal is ugyan úgy jártatok volna az astrátok jobban össze tört volna mint az az autó ami orral rohan belétek!
Úgyhogy annyira ne legyél nyugodt és ne bízd el magadat, hogy majd megvéd az opel mindentől mert az nem suzuki,szóval csak óvatosan az utakon!
Egy 15 éves kislánynak miért jár ilyenen az esze?! Most komolyan, a Toyotáról miért nem tesz fel senki ilyen kérdést? Röhejes, hogy állandóan csak a Suzukit/Suzukisokat b*sztatják....
A régi Swift olcsó,strapabíró és kevés pénzből fenntartható. És ugyan olyan biztonságos, mint egy ugyan olyan korú kisautó!
Az újabb Suzukik (Swift, Splash, Ignis...stb) jelentősen túl vannak árazva. Használtan korrekt az ára, de újonnan nem!
Autószerelőnek tanulok, tehát közel állnak hozzám az autók. Meg azért már tudom hogy a benzinből hogy lesz a gépjármű mozgása.
DE, lehet egyszerű a motorja, bírja is, egy kényelmetlen hulladék.
Az Ignis a hátsó ülésén 30 km után mér szinte törött derékkal szállok ki, olyan kényelmetlen. A régi swiftről ne is beszéljünk. Egy 30 éves 1200-es ladával öten mentünk egyik nap 180km-t, másik nap 250 km körül, és az nem volt kényelmetlen. A laprugós 266-os Ikarus kényelmesebb üresen.
Suzukinak még a terepjárói jók, nem véletlen offroados körökben a Samurai, az sem kényelmes, de egy terepjárónak nem is az a feladata.
Az új autóik pedig túl vannak árazva egyértelműen.
Akinek ez tetszik vegye, legyen boldog, de ha pénz adok autóért, akkor olyat veszek, amibe hátra be merek ültetni valakit, és az kényelmesen üljön, kényelmesebben mint egy Suzukiban.
Képtelen vagy ép ésszel felfogni, miért nem jut el az emberek agyáig, hogy az újabb (2004-) Suzukiknak már abszolút rendben van a kasznija. A régi Swiftek tényleg életveszélyesek voltak, de ez csak a régiekre igaz. NEM és NEM igaz, hogy sz.r a Suzukik ütközés biztonsága. Faternak SX4 van (nekem Mitsubishi Carismám van) és 6 éve egyetlen hiba nélkül kiszolgálja.
Az új SX4 töréstesztje 5 csillag:
Szerintem semmi baj a kényelmével!
A régebbiekben valóban nem adtak annyira a kényelemre, mint a mostaniakban, de ezt a hibát tökéletesen megoldották. Aludtam már a hátsó ülésén, semmi bajom nem lett. Szerintem még kényelmesnek is mondható :)
A kérdésre hogy miért érdekel ez engem? Nem tudom, talán így születtem. Jobban érdekelnek a kocsik és motorok, mint az, hogy milyen képet posztoljak ki facebookra :)
nekem még sosem volt saját suzukim, de sok barátomnak van régi swiftje, arra hogy A-ból B-be elvigyen ara tökéletes, 4en elférünk benne (voltunk bent párszor 5en is) :D be tud vinni tescoba, mekibe és haza is hoz népautók ezek a régi swiftek de nekem nincs is bajom velük sok élményem kapcsolódik hozzájuk.
Viszont aki új suzukit vesz nem értem, 5 millióért vennék egy használt toyotát vagy vw-t ezt most nem leszólásnak szántam, jók a suzukik de én nem vennék ennyiért.
Pl: a mi toyota avensisünk 2006-os gyártmány 90 valahányezer kilóméterrel 3 millióért vettük, szinte hibátlan állapotban minden papírjával szervízkönyvvel, 2.0-es d4d-es motorral.
Ha választani kéne egy új suzuki és egy használt toyota(vagy vw) között biztosan az utóbbit választanám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!