VW Polonál a töltésellenőrzőhöz menő vezetéket hogyan tudnám leellenőrizni?
Figyelt kérdés
Szóval az a probléma, hogy egyáltalán nem ég a töltésjelzőm a műszerfalon. Izzót megnéztem az jó. Ha a generátort próbalámpával nézem akkor is világít, de a töltés kontroll sehogysem akar menni. Ugyebár vagy a kijelzőben lévő rész a rossz vagy a vezeték, hogyan tudnám kizárni a vezetéket? Az egyik része oké, hogy a generátornál van, de hol tudok mérni hova megy onnan vajon? Köszönöm előre is a segítséget!2013. dec. 27. 13:56
1/2 anonim válasza:
Nem tudom mikori a Polo, de a legegyszerűbb bekötés úgy szokott kinézni, hogy a visszajelző lámpa egyik pontjára megy a gyújtás pozitív, a másik oldal pedig egyszerűen rá van kötve a generátorra. Így gyújtáson megkapja a pozitívot és a generátoron keresztül kap testet ezért világít. Amikor a generátor el kezd tölteni, akkor mindkét oldalon pozitív lesz, ezért kialszik.
No és egyébként a többi visszajelző működik? A műszerek megkapják a tápfeszt?
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! 1997-es AEX motorkódú Polóról van szó. Az a baj, itt ez a folyamat magában a műszeregységben játszódik le, szóval az oda menő dolgokat nem igazán tudom méricskélni. Minden műs jól mutat a műszerfalon.
2013. dec. 27. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!