Átlag hány évig használtok egy autót mire lecserélitek?
16 éve vettem Németországból egy első gazdás dízel Mercit.
Beletettem 150 ezer km-t, és még SOHA semmi sem romlott el benne.
(Az üzemanyagon és a szervízeken kívül egy vasat sem költöttem még rá.)
Eszemben sincsen lecserélni, egy modernebb ipari hulladékra!!
Én nekem 5 hónapja van jogsim és egy 19 éves Suzuki Swiftet kaptam, de az utóbbi hetekben olyan problémák adódtak vele ami elgondolkoztatott azon, hogy veszek egy másikat. Ez az autó 7 éve van a családnál, anno 400 ezerért vettük, annyit már rá is költöttünk. Nem rég ablaktörlő vasat kellett benne cserélni, de én is és a szerelő is végig jártuk 2 város összes bontóját mire találtam egy ugyanolyat, de még akkor is a csatlakozó lyuk kisebb volt mint az ablaktörlő motor forgattyúja ezért még azt is venni kellett hozzá. Tehát nem igaz az, hogy a Suzukiba könnyű alkatrészt találni! Ez az incidens húzott fel annyira, hogy azt mondjam, most már elég, másik kocsi kell.
Egy hasonló Swiftet szeretnék venni csak 2003-2004-set, nagyobb felszereltséggel és kikíméltebb állapotban. Olyan 5 évre tervezem, hogy elgurulgatok vele.
Amíg gurul s egyébként is rendesen működik :) Tavaly vettünk egy 14 éves Yarist, nem áll szándékunkban belátható időn belül lecserélni, nekünk megfelel.
Van két motorunk is, azokat is addig fogjuk használni, amíg működnek, legföljebb veszünk melléjük kisebbet/nagyobbat/másat, ha felmerül az igény s lesz rá pénz. De a meglevők is használatban maradnak, amíg bírják. Amúgyis családtagok :)
Eladásban úgyse vagyunk jók s brutális km költség lenne, ha nem használnánk sokáig a járműveinket. De ez passzol is a hozzáállásunkhoz, úgyhogy nincs semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!