Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha beültetem a peugeot 205...

Ha beültetem a peugeot 205 elejét terpeszteni fog? Kell állítani a futóművön?

Figyelt kérdés

2013. dec. 21. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:
igen
2013. dec. 21. 11:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, terpeszteni fog: ez a trapézgeometriájú futóművek sajátossága (már vagy 50 éve ilyen futóműveket használnak elöl). Berugózásnál a kerék alja kifelé dől, ezért ültetés után futóművet kell állítani. Cserébe viszont berugózáskor alig-alig változik a nyomtáv, ez stabilabbá teszi az autót.
2013. dec. 21. 12:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Átlagosan mennyiért állítanak futóművet?
2013. dec. 21. 20:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem 5000-huf ért csinálták...
2014. jan. 6. 09:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen. És igen állítani kell a futóművön, mert az ültetéshez (rugó cseréhez) teljesen szét kell szedni a futóművet, és szemre nem lehet pontosan összerakni, kell hozzá a futóműgeometria mérő gép is, mivel hogy szögpercekről és a miliméter tört részéről beszélünk. Nálunk 5500ft a futőműállítás. Remélem ültetőrugót raksz be, nem pedig a rugót vágod meg. A vágott rugó annyit tud, hogy alacsonyabb lesz az autó, de a kevesebb menetszám miatt teljesen megváltoznak a menettulajdonságok rossz irányba (csak olyan fogja érezni aki komolyabban benne van az autásban, versenyzésben, de utcára sem ajánlom). Mellesleg ez tipikus hülyegyerek" tuning". Vegyél ültetőrugót.

/Autótechnikus/

2014. febr. 9. 20:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2014. ápr. 7. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!