Más babája sincs el magában egyedül? Ha leteszem a játszószőnyegre boldogan eljátszik, de 5 perc után sír. Hasra fordítom,5 perc mosoly, aztán sír. Beültetem a hordozóba,5 percig elvan, aztán megint sír. Miért?
4 hós a kisfiam. Alíg tudok mellette valamit is csinálni, a főzést felrakni, felmosni, zuhanyozni, stb... mert csak néhány percig van el a különböző helyzetekben. De miért?
Ilyen hamar megunja, vagy hamar elfárad? Vagy még ne várjak csodákat 4 hósan? Akkor mikor lesz jobb? Mikor lesz az, hogy lerakom, és eljátszik magában legalább fél-egy órát?
4 hónaposan ne várd el, hogy egy órát eljátsszon egyedül! Ez még másfél évesen is nagy teljesítmény.
Az én kislányom 4 hónaposan olyan 10-20 perceket volt el egyedül, aztán megunta. Ahogy telik az idő, egyre több időt el tud lenni magában. De ehhez kell az is, hogy nem kapkodom fel azonnal, ha elkezd nyüszögni. Sőt, ha tudom, hogy nincs baja, csak szimplán unatkozik, akkor nem veszem fel akkor sem, ha elkezd sírni. Olyankor közelebb megyek, beszélek hozzá, esetleg "kukuccsolunk" kicsit. Pillanatok alatt felméri a helyzetet, és rájön, hogy nincs értelme drámázni, játszik tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!