99es F astrában (x14nz), ha már meleg a motor, akkor nehéz/akad a váltó, ha kapcsolom át másik sebességfokozatba, mi lehet a baj?
2 dologra tudok gondolni, az egyik, hogy kopik a kuplung tárcsa, bár akkor elvileg csúszna a kuplung, de nem csúszik. A másik hogy váltóolajat kéne cserélnem, de több helyen olvastam, hogy ebben a típusban soha nem kell olajat cserélni (ezt egy kicsit furcsállom is). a váltórudazatben egyik kapcsolódási pont sincs kikopva, nem lötyög.
Ha olajat kéne cserélnem benne akkor milyen márkát, típust, viszkozitást érdemes vennem?
Elvileg nem kell cserélni, gyakorlatilag néha mégis. Én nemrég cseréltem, szerencsére nem hallgattam az okos szerelőimre.
Nekem az volt a jelenség, hogy ha hideg volt a környezet, akkor nehéz volt váltani, amíg be nem melegedett. Valaki már cserélte előttem, de okos fejjel nem szintetikusra, hanem ásványi olajra. Ez a váltó csak a szintetikus olajat szereti.
Olyan sűrű volt az olaj, mint a méz, de nem az a folyós fajta. Még párezer km és kinyírta volna a váltómat télen. Érdemes ránézni, nem túl drága az olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!