Ez a betétlapos dolog, hogyan is működik pontosan? Leírná valaki részletesen?
Tehát balesetnél ki adja-kinek?
Hol tudok ilyet venni?
Mi van ha éppen nincs senkinél?
Kis koccanáshoz is jobb kihívni a rendőröket?
Mi van ha külföldön történik baleset?
Hogy kell ezt az egészet lezongorázni egyáltalán?
A balesetnél az adja, akinél van. Igazából ez egy szabvány két példányos üres nyomtatvány, minden adatot nektek kell kitölteni.
Biztosítónál, rendőröknél tuti van, de lövésem sincs hol lehet venni.
Ha nincs senkinél, akkor elmentek és beszereztek egyet, vagy beszóltok a 107-re, hogy ha arra jár egy járör, akkor dobjon egyet :D
Kis( és nagy) koccanáshoz, ha nincs sérült és egyértelmű, hogy ki volt a hunyó felesleges rendőrt hívni. Ugyanígy felesleges b@xakodni a másikkal is. Aki elszúrta drágább lesz a negyedéves biztosítása ~ pár ezerrel. Túlélhető..
Ha nincs egyetértés, akkor viszont senki sehova és call the police :)
Külföldön sincs semmi gáz, ugyanezt töltöd ki ott is.
Megvan a kocc, kitöltitek, felhívod a biztosítót majd X időn belül be kell juttatnod a saját példányod.
Arra érdemes figyelni, hogy rá legyen írva a "vétkesnél", hogy a felelősségét elismeri. Hivatalosan, ha rendőri helyszínelés van, akkor nem szükséges a "betétlap" , viszont nekem volt egy karambolom, ahol ezen buuuzizott a biztosító, pedig volt helyszínelés..
A pár ezerről:
Nekem egy kis koc után 37.500 Ft-ról 168.900 Ft-ra ugrott volna a következő év. Ne legyél olyan biztos abban a pár ezerben!
Helyben kell kitölteni a két példányt.
A járművek adatait, a személyes adatokat, a sérülés helyét jellegét, a jármű sebességét az ütközéskor kell megadni. Jó sok adatot.
Olyan meg nincs, hogy bármelyik fél elismeri a felelősségét. Jobb rendőrt hívni akkor is, ha nincs személyi sérülés. Én szívtam meg amiatt, hogy nem voltam határozott.
Az egyik példány nálad marad.
Ha neked okoztak kárt, akkor a másik biztosítójához kell benyújtanod a kárigényt. Szemére is be kell vinni a kocsit a megjelölt helyre (talán nem minden esetben.
Amennyiben te okoztál kárt, akkor neked nem kell menni sehová.
Majd kapsz egy papírt a másik biztosítójától. Lényegében ugyanazon adatokkal. Azon van olyan rovat is, melyben nyilatkozhatsz a felelősségről. Fontos, hogy ez független minden más eljárástól, csak a biztosítóra tartozik.
Fura, de ha itt elismered a károkozást, egy esetleges per esetén másképpen is nyilatkozhatsz.
Így néz ki: [link]
A biztosítódtól tudsz kérni, akár telefonon vagy levélben is.
Ha tudsz nyomtatni, akár innen is letöltheted a lapot:
Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint a betétlap helyett jobb egy kis koccanásánál, vagy parkolóban letolatásnál is kihívni a rendőröket?
Ilyenkor mindkét autó javítását fizeti a hibás sofőr biztosítója?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!