Elszeretném kezdeni az otthoni kondit. Leírom részletesen több dolog is érdekelne. Kézisúlyzó létrehozása házilag, hogyan?
én csak max a súlyokat javaslom esztergáltatni tesóddal.
két egykezes rúd nem drága és azért mégis csak jobb.
de ha tesód tud a rúd végére menetet is készíteni amire rá megy a csillag anya plusz tud rovátkolni is akkor jó az is amit ő csinál.
súlyokat meg csak hengeres anyagot kifúr méretre aztán csak sorba leszúrja a tárcsákat.
Tudni szerintem tud.
Csak a kivitelezés nem tudom milyennek kellene lenni.
a rúdról mutass neki egy képet,a tárcsák meg sima korongok lyukkal a közepén.
a tárcsa vastagságát az átmérő határozza majd meg,úgy értem hogy ki tudd számolni hogy mennyinek kell lenni hogy kerek szám jöjjön ki./már ha úgy akarod/
vas súlya 7,86g/köbcenti,annyival számold majd.
a rúdról mutass neki egy képet,a tárcsák meg sima korongok lyukkal a közepén.
a tárcsa vastagságát az átmérő határozza majd meg,úgy értem hogy ki tudd számolni hogy mennyinek kell lenni hogy kerek szám jöjjön ki./már ha úgy akarod/
vas súlya 7,86g/köbcenti,annyival számold majd.
A tárcsát azt értem, ott csak az átmérőnek kell megfelelnie, azzal nem lesz baj.Nem is nehéz előkaparni olyat .2*15kg-os súlyzókat szeretnék.Bár egy két dkg ide-oda nem számít.Szerintem, majd lemérem külön a súlyokat, és az alapján csináltatom vele.Fúrni,faragni,csiszolni tud.Van csiszoló gép,fúró gép,esztergapad szóval minden ami ehhez kell.Szetem minden megvan ahhoz, hogy összehozzon nekem egy ilyet.Még nem tudom, vasrúdat honnan tudok szerezni, lehet van itthon.De az se jó ha túl nagy, az se ha kicsi...Ja egyébként, azt mondta, hogy úgy tervezi, hogy a feléhez rak majd csavart, hogy a súly ne csúszhasson a kezemre.És persze kívülre is, hogy ne csúszhasson le.Megtudja oldani, hogy tudjak majd még pakolni rá..:))
Rendben, köszi.
Ma neki állunk:)))
Ilyet még úgyse csinált:P
A melóba csavarokat szoktak, precíz pontosságra.Itthon meg tehermentesítő gyűrűket, nyomtávszélesítőket autóra.
Ja még egy kérdés...
Magának a rúdnak, mekkora átmérője legyen?
Mekkorát érdemes csinálni?
Vagy mekkora a normál?
Ha valakinek van, az lemérhetné nekem az átmérőt.
Nézegettem, az nagy baj ha nem érem át a kézfejemmel?
az bizony nagyon nagy baj,kényelmesen át kell érni mert másként az alkarod hamar kifárad és nem tudsz normálisan edzeni vele.
átmérő 29mm
az ütközőnél pedig 39mm
tehát a legnagyobb átmérője 39mm,abból már ki lehet esztergálni a rudat.
Rendben.
Közben találtam is már infókkal:
Itt ezek az infók vannak megadva:
súlya: 2,5 kg - hossza: 40,5 cm - menethossz: 13,5 cm - átmérő: 30 mm
A menethossz az az lenne, amit megfogunk/átfogunk ugye?Tehát a középső része.
egy ilyen kéne nekem is,az enyém kicsit rövidebb ettől.
a menet hossz az a menetes rész hossza a rúdvégétől az ütközőig nem pedig a markolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!