Szerintetek az önző lenne ha a családi kocsinkat elcserélném egy nekem tetsző gépjárműre?
Az a helyzet, hogy Faterom céges kocsival jár, emellett van neki otthon egy saját is, de mikor letette ma jogosítványt, akkor úgy egyeztünk meg közösen, hogy vesz muter egy autót, amit én is használhatok bármikor, természetesen az ő nevén van, ő választotta ki a típust.
Viszont már elég régóta használom, és az az igazság, hogy meguntam.
Van egy másik autó, amire el szeretném cserélni, a tulajdonosa benne is lenne, viszont az ősök tuti fejemet vennék ha ezzel az ötlettel előállnék, úgy akarom, hogy csak elviszem a kocsit, mintha kocsikázni mennék, aztán hazajövök az új kocsival.
Amúgy nagyon jó az új kocsi, szerintem nekik is tuti tetszene.
Ti mit gondoltok erről, szerintetek mérgesek lennének érte?
6.
Hát igen, örülök neki, hogy nem nekem kell megvenni a dolgokat, hanem eltartanak még, remélem sokáig, amíg még tanulok, mert nem tudnék gyűjteni pénzt a segítségük nélkül.
Azt vettem ki a soraidból, hogy neked a szüleid nem tudnak segíteni ilyen téren sajnos.
"úgy akarom, hogy csak elviszem a kocsit, mintha kocsikázni mennék, aztán hazajövök az új kocsival"
Ha ennyire nincs fogalmad a dolgokról, jobb, ha kivered a fejedből ezt a hülyeséget.
Leírás alapján elég tiszta a helyzet; édesanyád vett egy kis családi autót te meg el akarod cserélni valami lepukkant BMW-re. Kell az a kocsi? Akkor menjél el dolgozni és vegyed meg.
8.
Épp az a baj vele, hogy nem kicsi, hanem egy nagy batár családi Toyota, mert néha a kistestvérem én viszem be az ovodába vele, de szerintem már felesleges ilyen nagy autó, mert nem kell babakocsi, meg semmi a csomagtartóba.
Meg van még 2 autó ezen kívül.
6-os vagyok. (rajtam is segítettek anno, kaptam egy felújításra szánt házat amit apám örökölt, és azt mondta hogyha én felújítom akkor az enyém lesz, és ezt saját zsebből csinálgatom mát tízenéve) Olvastam a nekem szánt válaszod, és azt hiszem félreértettél. Én nem irigykedem arra hogy a szüleidtől kaptál napi használatra egy kocsit. Én az életszemléletedet nem értettem. Felnőtt ember vagy és mégis feltettél egy olyan kérdést hogy a szüleid mit szólnának ahhoz hogyha elcserélnéd a kocsijukat. A gondom az hogy a kérdésed alapján neked természetesnek tűnik hogy te ezt legálisan megtehetnéd, és szerinted a probléma ott kezdődne hogy mit szólnának a szüleid.
Most én is leírom amit eddig körülírtam, és már páran leírtak. Mivel nem a te neved van bejegyezve a kocsinál tulajdonosként ezért nem adhatod vagy cserélheted el semmire. Csak használhatod, de máshoz jogilag nincsen módod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!