Tényleg van olyan, aki CSAK azért nem veszi meg a neki tetsző járművet, mert ebben az országban ilyen vagy olyan a megítélése?
Harley Davidson, BMW, Mercedes, Audi stb. Olvastam már ilyet, hogy a BMW a bunkók autója, így valaki azért nem vesz, mert ilyen a megítélés. De a Harleyról is hallottam már ilyet. Én meg azon vagyok meglepődve, hogy ha valakinet tényleg tetszik valami és meg is engedheti magának, akkor miért nem tesz nagyívben a hülye véleményekre?
(Nekem régen Porsche 924 volt. Szerették fikázni, hogy alaptípus, hogy Audimotoros, szegény ember Porschéja. Egyszer is egy benzinkúton egy haverommal voltunk, odajött az ismerőse kb ezzel a szöveggel, hogy "jó, jó ez, de azért az igazi Porsche az a..." én meg visszakérdeztem: "Miért, neked milyen Porschéd van?" csönd lett. A 924 valóban egy olcsó és nem túl erős autó volt, de kellemes kis kocsi volt. )
Aztán kedvencem ez a Harley-t csak a pózerek vesznek duma is. Ezt is legtöbben olyanok mondogatják, akiknek egy robogóra sem telik.
Nekem jó 6-8 évvel ezelőtt, még egyetemista koromban nagyom tetszett egy autó. Elhatároztam, hogy ha befejezem a sulit, elkezdek dolgozni és összespórolom a pénzt egy ilyenre.
Így is lett. Vettem egy 5 ajtós H Astrát. Mikor megkérdezik, hogy milyen autóm van és mondom, hogy Astra, sokan csak legyintenek, mert valami 20 éves rohadó kasznijú F Astrára gondolnak. Aztán mikor meglátják egész más lesz a véleményük. Ugyanis az enyémben minden gyárilag rendelhető extra megtalálható a bőr belsőtől az elektronikusan szabályozható sport futóműtől, az adaptív fényszórón át, a gyári színes kijelzős navigációig.
Nekem annál nagyobb elismerés nem is kell, mint mikor beviszem az autót egy olyan szervizbe ahol előtte még nem jártam. Mikor meglátják a szerelők, összefutnak és kiabálják, hogy szóljanak a Józsinak meg a Janinak, mert ezt látniuk kell.
És tényleg tulajdon képen egy tömegautó, "csak" egy Astra, de szerelmes vagyok a formájába meg a brutális felszereltségébe, ami ugyebár egy átlagos szemlélőnek kívülről nem tűnik fel. Ha tehetném se cserélném el egy BMW-re vagy Audira.
Én nem vennék suzukit.
TUDJÁTOK MIÉRT?
Pont ezért, mert faszok az emberek, és nem engedik be a sávba, ha országúton megyek 100-al, akkor megelőznek azért, hogy aztán visszalassuljanak 90-re, vagyis csak azért, hogy nehogy már egy suzuki legyen előttük.
Amúgy nem is tetszenek, de nem ez a lényeg.
Előítélet meg képmutatás ez az ország.
Utolsóval totálisan egyetértek.
Legyen a Suzuki bármennyire is jó (lehet lepontozni), ha semmibe veszik az emberek. Pedig semmivel se rosszabb, mint egy más korabeli autó. Sőt... (Ismét le lehet pontozni..)
Azért ebben már nem teljesen vagyok biztos. Sőt, szerintem mindig le lesz maradva valamiben, legfőképpen a minőségben, felhasznált anyagokban.
De ez nem ide tartozik. Itt az a lényeg, hogy ha mondjuk suzukit lát az ember, azt megakarja előzni mert egy szar, ha meg bmw-t lát, akkor meg biztos bunkó, ha meg merci akkor cigány, ha esetleg ferrari akkor meg bűnöző.
Itt nem kizárólag csak suzukiról van szó.
A vicc, hogy bizonyos esetekben tényleg igazak ezek.
Pl eddig még nem láttam olyan divatSUV-os autót, amelyik nem hajtana, vagy szabálytalankodna tolakodna stb.
Viszont bmw-t láttam már normálisan nyugisan közlekedni. Valószínűleg egy főnök vezette, aki meg is küzdött érte. Valószínűleg!
Remélem érthető mire akarok kilyukadni.
Értelek én, nem is téged fordítottalak át más nyelvre, ha esetleg nem tűnt föl. :) Egyszerűen hozzácsatoltam a véleményemet, amellett, hogy egyetértésemet fejeztem ki.
Azt azért vitatnám, hogy gagyibb anyagokból rakják őket össze. Kivisz az a világból is, ha nem karambolozol vele és tankolod. Sőt, sok nála följebb lévő kategóriákban szereplő autókat is lazán legyorsul. Ráadásul viszonylag alacsony fogyasztás mellett. Szóval ez az utálat (ami csak magyarországon észrevehető) totálisan alaptalan és divat. Sok ember nyíltan kijelenti, hogy ő még sose ült Suzukiban, de se Ignist, se Swiftet, se Samurai-t nem vesz, mert a Suzukiban meghalunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!