Ki tartja be? Elindulás előtt le elenőrizük a kormányt fék világitás? Senki
Mi például minden éjjel munkakezdésnél megnézzük a világítást. Mire kiérünk rakodások után a közútra, addigra kiderül, hogy a fék és a kormánymű érzetre rendben van-e.
Napközben néhányszor körbe szoktuk járni a szerelvényt, akkor kiderül mi a pálya a gumikkal.
"ki az a hülye aki ezt betartja ki az aki ennyire félti a rongyos életét?"
A sajátomat nem féltem, az igazából nem érdekel. De nem azt nem kívánom magamnak, hogy ilyen hülyeség miatt kinyírjak 3-4 embert vagy egy családot én meg túléljem.
Üdv, egy kamionsofőr :)
5.-ik voltam, ha minden igaz. Nem minden nap ülök autóba, ezért napi szinten nem kontrolozok, de heti egyszer tuti minden átnézésre kerül.
Amúgy a világításba tudnak csodák történni, mint pl. beázott lámpabúra, és ehhez nem kell 30 éves "szar", pár éves Audi-nál láttam, hogy állt a víz a hátsó lámpában.
Egy hete, nagy ködben, még épp csak pirkadt, amikor bár időbe észrevettem, de igencsak meglepett egy Lada, aminek alig égtek a hátsó lámpái. Úgy értem világított, de halványan. Másik autónak erősebb volt a lámpája (és nem azért meg az fékezett). Mondom milyen már ez, amikor rá 3 percre beértem egy Ikarust, annak is épp csak parazsoltak a lámpái.
Én általában hetente elvégzem ezeket a rutinfeladatokat, annak ellenére, hogy valószínüleg vizsgálat nélkül is métereken belül feltűnne. És ahogy más is mondta már nem csak a saját "rongy" életemet féltem (bár amióta "öregszem" azt is egyre jobban /pláne, ha lesznek gyermekeim, akiknek azért szüksége lehet rám/), hanem másokét is akiket várnak otthon (az én hibámból még véletlenül sem akarok senkit megölni)!
Ja és én ilyenkor még olajat is megnézem. ;)
Az engem hidegen hagy, hogy Te nem félted az életed (önértékelésed is biztos 0), attól még nem kéne mást veszélyeztetni!
Több éve vezetek buszt elmondom nektek én sem ellenőrzöm le...
Úgyan is felesleges egy kivétel van!
FÉK!!! Busznál FÉK+LEVEGŐ!
Ezt a fő a többi jön magától ... izzó bármikor kiéghet, a BKV buszon meg bármikor az ember kezébe maradhat a kormány.. sőt de még a FÉK is elszállhat de azt köteles mindenki ellenőrizni mások biztonsága érdekében!!!!!
A többi rizsa csak ;)
Az említett kamion azért más mint egy személyautó. Kamionnál én is megnézem, mert a csatlakozó is lehet rossz, ill össze-vissza akasztgatunk mindent.
Bekapcsolom a fényeket és felrakom a rendszámtáblát. Közben meg rápillantok a hátuljára.
Ez azért személyautónál jóval egyszerübb... A lámpákat a kormánynál ülve leellenörzöm. Gumi, kormány, fék a kapuig érezhetö (5-6méter).
A lámpa beázása... Nem kell indulás elött körbejárni ahhoz, hogy feltünjönaz elsö nap. Igazából mivel szeretek vele foglalkozni és szeretem az autót, ezért minden rendellenességet észreveszek rajta elég hamar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!