Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automataváltós autótulajok!...

Automataváltós autótulajok! Mennyire ront a vezetési élményen az, hogy nem kéziváltós?

Figyelt kérdés
2013. nov. 15. 18:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Gondolom valami régebbi luxusmodellt szeretnél. Nem nagyon találsz kéziváltósat.
2013. nov. 17. 18:08
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm szépen mindkettőtöknek, és mindenkinek, aki zöldet adott rá. Tényleg nem a százalék érdekel, magasról tojok rá, hogy hány százalékom van. De ez valóban egy olyan dolog, amely már önmagában is veszélyhelyzetet teremthet. Gázt és féket kizárólag jobb lábbal szabad használni - ezt a rutinon is tanítják (legalábbis nekem még tanították). Pont azért, hogy még véletlenül se kezdjük (akár reflexből) mindkettőt egyszerre nyomni egy esetleges vészhelyzet kialakulása esetén.

Aki pedig lepontozott, az tanulja ezt meg, ha már a rutinon nem sikerült neki. Már csak az önmaga (és esetleges családja, utastársai) érdekében is.

2013. nov. 17. 22:01
 23/26 anonim ***** válasza:

Én egyszer próbáltam meg bal lábbal fékezni, mert fájt a jobb vádlim és ha erőltettem majd beszartam, hát rögtön bólintottam is előre, pedig csak finoman próbáltam rálépni, de egyáltalán nem tudtam úgy adagolni ahogy akartam, úgyhogy kénytelen voltam összeszorított foggal, de jobb lábbal fékezni.

Bár van egy sejtésem, hogy miért van ez, szerintem azért, mert ugye mikor jobb lábbal fékezel, közbe bal lábbal vagy a taposón vagy a kuplungon állsz és támaszkodsz, viszont ha bal lábbal fékezel, a jobbal nem tudsz támasztani, és minél jobban lassulni kezd a kocsi, te annál erősebben lenyomod a pedált hogy megtartsd magad, aminek azaz eredménye kb fél másodpercen belül, hogy satuzol, pedig igazából nem akarsz.

2013. nov. 17. 22:25
 24/26 anonim ***** válasza:

SOHA nem fékezünk bal lábbal, MÉG AUTOMATA VÁLTÓS AUTÓBAN SEM! Érthető? Ne szokd meg, mert óriási felelőtlenség, még ha nem is jut el addig a csökött agyadig. - hiaba kiabalsz es hiaba sertegetsz vadidegeneket, attol meg nem fog az illeto rad hallgatni, csak azert mert te hangosabb vagy es okosabbnak hiszed magad...

Leirom az en peldamat, bar szerintem felesleges, mert annyira ragaszkodsz a sajat igazadert, hogy a masik oldal velemenye valoszinu el sem jut a fuledig.

Gyerekkoromban tanultam dobolni, vagyis mar fiatalon kialakitottam a kepesseget arra, hogy a 4 vegtagomat, 4 kulonbozo ritmusban es/vagy kulonbozo erosseggel hasznaljam.

Lassan 10 eve vezetek automatat (sajat) de neha valtos autohoz is van szerencsem (ismerosok, rokonok kocsija). Eddig meg egyszer sem fordult elo, hogy osszekevertem volna a pedalokat. Legutobb mikor veszhelyzetbe kerultem, mert valaki atment a piroson, akkor is a ballal fekeztem es a jobb labam megcsak hozza sem ert a gazpedalhoz, mert azt azonnal felemeltem. Amikor hirtelen megall a sor es fekezni kell, nekem sokkal rovidebb a reakcio idom, mert a bal labam mar a fekpedal felett pihen es nem mukodik egyszerre a ket labam. Ha az egyikkel pedalt taposok, a masik automatikusan felemelkedik. Mint ahogy neked is automatikusan nyilik a szad, amikor a kanal kozeledik. Nem tudod nem kinyitni, mert erre tanitottad meg az evokedet!

Mindket sarkam le van teve a padlora es a terdemmel tamasztom magam, nem ertem miert kellene a bal labammal tamasztanom magam.... Akik a kuplung felett tartjak a labukat azok sem tamasztjak magukat...

Lepontozhatsz es elkuldhetsz melegebb eghajlatra, akkor sem fogok errol leszokni, mert ez nekem tokeletesen bevalt! Remelem azert emiatt nem lesznek almatlan ejszakaid. Ne felj kimenni az utakra, nem egy orszagban elunk, meg veletlenul sem fogunk osszefutni, nem kell attol felned, hogy veszelyeztetem a te vagy kedveseid testi epseget a kozutakon....

2013. nov. 18. 02:15
 25/26 A kérdező kommentje:
Nem mindenki tanult meg dobolni, csak az emberek nagyon kis %-a, tehát továbbra is balesetveszélyes a többségnek.
2013. nov. 18. 10:57
 26/26 anonim ***** válasza:

Bocsánat a szóhasználatért, a sértésért. De ez, hogy nem fékezünk bal lábbal, olyan triviális, alapvető dolog a vezetésben, hogy bosszantó, ha valaki ez ellen ágál. Elnézést, hogy elvesztettem a józanságomat, és negatívan jellemeztelek emiatt.

Ettől függetlenül, attól, hogy Te egy kivételes tehetség vagy, ráadásul dobolós előképzettséged is van a vezetéshez, az még nem ok arra, hogy lepontozz egy olyan szabályt, amelyet minden autósiskolai oktatáson elmondanak a kezdő vezetőknek, mert balesetveszélyt rejthet magában. (Vagy legalábbis el kellene hogy mondjanak.)

2013. nov. 18. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!