Hogy vezessük az automataváltós autót?
Mivel más mint a manuális?
Részletesen írjatok le mindent!
Köszi!
Van P-R-N-D fokozat.
P a parkoló állás, (lejtős uton, kéziféket érdemes huzni, mert a reteszelő törhet), R az rükverc, N üres, a D meg az előre menet. Automatikusan vált csak a gázt kell nyomnod, lassitásnál visszakapcsolgat, tiptronicba átrakva pedig te tudsz váltogatni.
Nekem jó ideje automatám van,rá kell azért érezni,én már elindulásnál tudom a gázpedálvállásából hogy negyedikben mennyit fog forogni milyen sebesség mellett,városban gyári adat szerint kevesebbet eszik manuális társánál,pályán viszont többet mert még csak /szerencsére/ 4 fokozatú.
Olajcserén kívül semmiféle probléma nem volt még vele,igaz még csak 130ezer mérföld van benne.
Nekem volt egy autómata Audim, a szerelőm mindig azt mondta, hogy ha megállok rakjam "N" üresbe mert megöli a váltót a csak a féket taposom folyamatosan, nem tudom mi igaz ebből,nekem ezt mondták, így is használtam, és semmi baja sem volt!!!
Amúgy hosszú útra tökéletes, csak figyelni kell hogy el ne aludj :), de nagyon jó!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!