Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy vezessük az automataváltó...

Mex11 kérdése:

Hogy vezessük az automataváltós autót?

Figyelt kérdés

Mivel más mint a manuális?

Részletesen írjatok le mindent!

Köszi!

2012. dec. 18. 15:05
 1/6 Takumi ***** válasza:
Nem kell kuplungolnod. Nyomod a gázt meg fékezel ha kell ennyi kb.
2012. dec. 18. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem kell sebességet váltani. Annyival nehezebb a vidámparki dodzsemnél, hogy fékezni azért kell.
2012. dec. 18. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Van P-R-N-D fokozat.

P a parkoló állás, (lejtős uton, kéziféket érdemes huzni, mert a reteszelő törhet), R az rükverc, N üres, a D meg az előre menet. Automatikusan vált csak a gázt kell nyomnod, lassitásnál visszakapcsolgat, tiptronicba átrakva pedig te tudsz váltogatni.

2012. dec. 18. 15:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Van még egy-két trükk, pl egy ismerősöm Volvojában ha kétszer egymás után gyorsan picit megnyomod a gázpedált, akkor azonnal visszavált egy fokozatot. Ez előzésnél hasznos. Egyébként is visszavált, ha padlóig nyomod a gázt, csak akkor előtte egy kicsit "gondolkodik". Így (hacsak nincsen félautomata váltási lehetőség) előre tudod a váltónak mondani, hogy most azonnal kell a nyomaték, nem 3-4 mp múlva:)
2012. dec. 18. 17:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem jó ideje automatám van,rá kell azért érezni,én már elindulásnál tudom a gázpedálvállásából hogy negyedikben mennyit fog forogni milyen sebesség mellett,városban gyári adat szerint kevesebbet eszik manuális társánál,pályán viszont többet mert még csak /szerencsére/ 4 fokozatú.

Olajcserén kívül semmiféle probléma nem volt még vele,igaz még csak 130ezer mérföld van benne.

2012. dec. 18. 18:01
 6/6 ßđkan ***** válasza:

Nekem volt egy autómata Audim, a szerelőm mindig azt mondta, hogy ha megállok rakjam "N" üresbe mert megöli a váltót a csak a féket taposom folyamatosan, nem tudom mi igaz ebből,nekem ezt mondták, így is használtam, és semmi baja sem volt!!!

Amúgy hosszú útra tökéletes, csak figyelni kell hogy el ne aludj :), de nagyon jó!!!

2012. dec. 18. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!