Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósok, nem érzitek úgy,...

Autósok, nem érzitek úgy, hogy fölöslegesen sokat költötök utazásra?

Figyelt kérdés

Átlagosan az autósok évente 20ekm-t autóznak, ez 8l/100km-es fogyasztással és 400Ft/l benzinárral számolva évi 640ezer Ft. Plusz biztosítás, szervizek, stb., nagyságrendileg 1 millió biztos megvan egy évben.

Nem azokat kérdezem, akiknek elengedhetetlenül szükséges az autózás, mert például szállítanak valamit, vagy teszem azt, egész nap ügyfelekhez járnak, vagy a gyerekeket viszik az oviba. Meg nem is a hétvégi nagybevásárlás érdekel. Ezek elfogadható indokok.

Hanem azokat kérdezem, akik naponta reggel és este a csúcsidőben ülnek a dugóban. Élvezitek ezt?

Miért autóztok annyit?

2013. nov. 7. 15:58
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:

"Megannyi ismerősöm lakik falun, és az Audiban dolgoznak."

Az Audi melyik faluban van? :) Na de mindegy is... Nem az a lényeg, hogy most épp hol dolgoznak a haverjaid. Tudod, nekem is költözött el vidékre haverom egy multinál kapott állás miatt. Ez oké is...de most már utálja, el akar onnan jönni, csak hát nincs hová. Ott az van, és nincs más. Ezért azon gondolkodik, hogy most akkor ingázik BP-re, napi 150 km-t (oda-vissza).

Szóval én is imádtam Székesfehérváron lakni, élhetőbb, mint BP, de az nagy tévhit, hogy BP-n csak a belvárosban lehet lakni (20 méterre a romkocsmától, és a multiplex mozitól) Rég nem voltál már Bp-n ugye? :) A multiplex szóból gondolom.... Na de mindegy is. :)

Lehet a külvárosban is lakni, lényegében annyiba kerül egy lakás mint bármely megyeszékhelyen, a fizetés jóval több, az élet kicsit sem drágább. Itt is van Tesco, tudod ;)

Szóval nem viccből ingáznak rengetegen BP-re naponta, és nem viccből költöznek sokan ide. Én eredetileg Szabolcs megyéből származom, Megtehettem volna, hogy ott maradok, és verem a mellem, hogy őőő a bunkó pestiek...höhö...mert tudok venni 3 millióért házat... És aztán? :) A hivatalban robotolnék 85.000ért. Most inkább 4* ennyiért teszem ezt, nem a hivatalban.

Másrészt a szakma is válogatja,hogy hol tudsz élni. Én informatikusként pisloghatnék a faludban, meg persze termelhetnék paradicsomot a kertben, ami tényleg jobb, mint a teszkós fos... de sajna / vagy hál'istennek nem ez volt a célom.

2013. nov. 13. 09:00
 32/50 anonim ***** válasza:

Azért én egy szóval sem mondtam, hogy a faluban van az Audi, csak ott dolgozik, de falun lakik. Én is BP-n lakom, és nem a belvárosban ;D Rohad.t jó helynek tartom BP-t, csak néha hiányzik a falunak a hangulata. Nem szeretem, ha valaki Pestnek hívja Budapestet. Igazi Budai vagyok. Egy hü.lye kis sznob.

Egyébként ez teljesen embertől függ. Csak az sza.r, ha valaki jön vidékről, és teljesen megváltozik a "nagy" város hatására.

2013. nov. 13. 15:47
 33/50 anonim ***** válasza:

Én sem szeretem, ha valaki Pestnek hívja Budapestet, annak ellenére, hogy én pesti vagyok.

És tetszett, előttem szóló, hogy a nagyot idézőjelbe tetted, ugyanis Budapest egyáltalán nem nagy, csak magyar viszonylatban.

2013. nov. 13. 15:52
 34/50 anonim ***** válasza:

Így van, ebben egyet értünk, megvan a vidéknek a hangulata. Én is szeretek vidékre kirándulni, vidéken nőttem fel, bár nem falun. Felköltöztem vidékről, de ennek ellenére soha nem leszek budapesti. Nem fogom annak érezni magam, de nem is fogom fikázni BP-t, mivel ez a város adja a megélhetésem. Ez ennyi. Ettől még nem tartom közel sem olyan élhetőnek, mint egy vidéki kisebb várost, vagy akár falut. De utálom ha valakinek BP-ről rögtön a kosz, a büdös, meg a dugó jut eszébe. Van olyan része is, igen... Na de nem kell ott élni

Egyszerűen csak arra próbáltam rávilágítani, hogy bármennyire is szereted a lakóhelyed és a vidéket, sajnos BP-n a legkönnyebb állást találni, megélni. Persze, máshol is találsz magadnak jó melót. Bár mindenkitől csak azt hallom, hogy az egyik haverom haverjának a sógora k**va sokat keres itt-meg ott vidéken, de konkrét példát egyet sem.

Magyarország főváros központú sajnos.

2013. nov. 13. 17:02
 35/50 anonim ***** válasza:
Attól függ kinek mi a végzettsége. Kecskeméten egy Merci, Szentgotthárdon egy Opel, Székesfehérváron egy Grundfos. És még sorolhatnám. Persze ettől függetlenül BP-re egy csomó munkalehetőség be van zsúfolva.
2013. nov. 13. 17:09
 36/50 anonim ***** válasza:

Persze, tiszta sor. Tanult, tapasztalt gépészmérnökként elmehetsz a Merci-be, Kecskemétre. Ez oké. De ha el kell jönnöd, vagy leépítenek, vagy kirúgnak, akkor bajban leszel, mert hasonló kvalitású melót nem, vagy nagyon nehezen találsz.

Én csak erről beszélek. Nem arról, hogy vidéken nincs jó munka. Van, de nagyon bele kell kapaszkodni.

2013. nov. 13. 17:11
 37/50 anonim ***** válasza:
Így igaz. De ismerek olyat is, hogy gépészmérnökként 2-3 cégnél dolgozhatna a mostani munkáján kívül.
2013. nov. 13. 17:25
 38/50 Napkiraly ***** válasza:

Kedves 31! Igen, régen járhattam Budapesten (bár így lenne), kb. két órája értem haza onnan (munkából). Azért a multiplex szót használom, mert kb tizenpár éve nagyon nem érdekel mit adnak a mozikban, tőlem hívhatják bárminek,nem teszem be a lábam (még távirányító sincs).

Egyébként a külvárossal az a baj, hogy az is Budapest, a jó szomszédod, akivel sosem beszéltél pedig 5 méterre lakik a kerítés túloldalán feljelent minden jóért, és sorolhatnám. Hidd el, jó nekem vidéken, nem irigykedek a tescora, amíg hazaérek elmegyek 4 előtt is.

2013. nov. 13. 21:39
 39/50 anonim ***** válasza:
Napkirály mosolyt csaltál az arcomra.;) Igazad van. De nekem azért hiányozna a mozi. Pl. most néztem meg haverokkal a Phillips kapitányt. Nagyon jó film volt. Legalább arra az időre ki tudtam kapcsolni. A szomszédokról meg annyit nagyon jó barátok vagyunk. Együtt szoktunk grillezni. Persze itt a hegyen azért más, itt azért sokan ismerik egymást. Nem nagyon jelentgetik egymást az emberek. Mivel minden nap találkozunk. Akár futás közben, akár reggel munkába induláskor, a grill partikon, vagy csak a szemét kivitele közben. Szeretek itt lakni BP-n. Lehet, hogy furcsa, de szerintem vagy nagyváros vagy falu. Nem költöznék pl. Zalaegerszegre.
2013. nov. 13. 22:19
 40/50 Napkiraly ***** válasza:

Zalaegerszegre talán én sem. Viszont örülök neki, hogy a szomszédaim többségét nem ismerem, nem jelentgetjük fel egymást, nem szeretnék velük grillezni, szerencsére nincs időm rájuk, elég nagy területe van ahhoz mindenkinek, hogy senkit ne érdekeljen egy engedély nélküli fatároló pl. Pont olyan helyen lakom, amit nem neveznek falunak, nem jön szembe tehén az utcán, de a tömegközlekedést sem BKVnak hívják, a szomszédomban sincs 10 emeletes panel.

Egyébként mindenkinek szíve joga azt szeretni ahol lakik,de alapvetően sajnálom azokat a vidékieket, akiknek "akaratuk ellenére" pesten kell lakniuk.

Csak hogy ne önigazolásnak tűnjön, az hogy nem pesten lakom az én döntésem, van egy pesti lakásom is 20 méterre a romkocsmától és ...

2013. nov. 13. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!