Autósok, nem érzitek úgy, hogy fölöslegesen sokat költötök utazásra?
Átlagosan az autósok évente 20ekm-t autóznak, ez 8l/100km-es fogyasztással és 400Ft/l benzinárral számolva évi 640ezer Ft. Plusz biztosítás, szervizek, stb., nagyságrendileg 1 millió biztos megvan egy évben.
Nem azokat kérdezem, akiknek elengedhetetlenül szükséges az autózás, mert például szállítanak valamit, vagy teszem azt, egész nap ügyfelekhez járnak, vagy a gyerekeket viszik az oviba. Meg nem is a hétvégi nagybevásárlás érdekel. Ezek elfogadható indokok.
Hanem azokat kérdezem, akik naponta reggel és este a csúcsidőben ülnek a dugóban. Élvezitek ezt?
Miért autóztok annyit?
1.5 óra alatt voltam Fehérvárról a Sportarénánál. Ez autóval, ha nincs semmi dugó a városban, tehát simán végig mehetsz a megengedett sebességgel, akkor ~1 óra (90 km).
De olyan nincs (se reggel, se este), hogy üres a város. Sőt...konkrétan az M1-M7 reggelente majdnem Érdnél áll. A busznak is végig kell ezt állni de aztán ott a buszsáv....
Szóval nekem nem érte meg a 90-100.000 Ft-os havi benzinköltség (6-7 literes fogyasztás vegyesben), meg az évi 50.000 km az autóban.
Inkább 50.000 Ft busszal és még mindig megy a kocsi, nem tettem bele 7 év alatt 350.000-et + egyéb használattal még egy 100.000-et :)
" Akkor neked a létező legrosszabb a lakás / munkahely párosításod. Én akárhogy csinálom, 45 perc alatt beérek a munkahelyemre, pedig 11 km-re van, ami BP-n belül is soknak számít. 1.5 óra alatt egész BP-n átutazom, bárhol is legyen a melóhelyem."
Nem mindenki lakhat Budapesten. Nem is laknék abban a szutyokban. Beülök a kocsimba, levezetem azt a kis utat, ami tömegközlekedéssel 2 és fél óra, és kész. Azért nem fogok a szutyokba költözni és a lapos kerekű metrón zötykölődni hogy a kritikálmassz megtapsoljon
Egyébként igen. Városon belül tök jó a tömegközlekedés. De két kis falu között mi a sz.arnak kéne azzal utaznom?
Százszor jobban bízok magamban mint a buszsofőrökben.
A kérdés nem is arról szólt, hogy két falu közt miért autózol...
"Hanem azokat kérdezem, akik naponta reggel és este a csúcsidőben ülnek a dugóban"
"Nem mindenki lakhat Budapesten. Nem is laknék abban a szutyokban."
Én is jobban szerettem vidéken lakni, de itt 2.5* annyi a fizetésem, szóval...asszem megéri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!