Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósok, nem érzitek úgy,...

Autósok, nem érzitek úgy, hogy fölöslegesen sokat költötök utazásra?

Figyelt kérdés

Átlagosan az autósok évente 20ekm-t autóznak, ez 8l/100km-es fogyasztással és 400Ft/l benzinárral számolva évi 640ezer Ft. Plusz biztosítás, szervizek, stb., nagyságrendileg 1 millió biztos megvan egy évben.

Nem azokat kérdezem, akiknek elengedhetetlenül szükséges az autózás, mert például szállítanak valamit, vagy teszem azt, egész nap ügyfelekhez járnak, vagy a gyerekeket viszik az oviba. Meg nem is a hétvégi nagybevásárlás érdekel. Ezek elfogadható indokok.

Hanem azokat kérdezem, akik naponta reggel és este a csúcsidőben ülnek a dugóban. Élvezitek ezt?

Miért autóztok annyit?

2013. nov. 7. 15:58
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
16:13 ha már szóbahoztad, elárulhatnád, hogy mit jót dolgozol évi nettó 12 millióért, hogy negyed 5-kor már otthon vagy, vagy ha még a munkahelyeden, akkor hogy a gyk-n lehet lógni munkaidőben.
2013. nov. 7. 18:01
 12/50 anonim ***** válasza:

Gépészmérnök végzettségem van. Ha ez elég.

Egyébként meg lehetek szabadságon is. Lehet, hogy szünet van. Megállt a gyártás. Esetleg 3-kor elszabadultam?

2013. nov. 7. 18:52
 13/50 anonim ***** válasza:

Egyébként gondoltam, hogy lesz aki irigykedik ;)Legközelebb

egy fiktív fizetéssel gondolkodok.

2013. nov. 7. 18:55
 14/50 anonim ***** válasza:

Most neked fáj mások kocsihasználata, vagy mi? Miért tetted fel a kérdést? Mi a célod vele?

Én munkába járásra használom a kocsit, illetve jó időben a robogómat. Mehetnék busszal is, de éves szintre lebontva nemigen jönnék ki kevesebből. Talán egy kicsivel. Ennyire meg had legyek már lusta, hogy ne a tömött buszon zötykölődjek, ha megtehetem, hogy kocsival kényelmesen jutok el a kívánt helyre. Arról nem is beszélve, hogy busszal 40 perc az út, és előbb is kell indulnom. Napi kb 1 órát nyerek az autózással.

A dugóról meg annyit: nem mindenki pesti ám. ;)

2013. nov. 7. 18:56
 15/50 A kérdező kommentje:

Imádom amikor valaki feltételezésekbe bocsátkozik és azt hiszi, hogy belelát a fejembe.

18:55: nem irigykedek. Megkérdeztem, mert érdekelt, mert havi nettó 1 milla nem mindennapi fizetés. Nagyon sejtelmes válszt adtál, 0 konkrétummal. Gondolom manager vagy egy multinál. Feltételezem egy kis faluból indultál, a szüleid még teheneket legeltettek (ami nem baj), és te nagyon büszke vagy magadra, hogy ennyi mindent elértél. Gratulálok. Azért mondom így, mert láttam már néhány hozzád hasonlót, akik ugyanígy el voltak szállva maguktól.

Nincs miért irigykednem, én villamosmérnök vagyok és most egy hosszabb szabadságot töltök, amíg másképp nem gondolom. Mert megtehetem (-ez a szó nagyon népszerű errefelé, hadd mondjam ki én is). Gyártásban sose dolgoznék.

18:56: nem fáj. Mi a célom...? Azért tettem fel a kérdést, mert érdekel mások véleménye (ez meglepő?), mert úgy vélem, nekem mások a nézeteim erről, mint az autósok nagy részének. Nagyrészt ésszerűtlennek tartom az autózást, fölösleges tonnát mozgatni, amikor csak 100kg a hasznos tömeg. Én amikor nem családtagot viszek, többnyire bicajjal közlekedek, télen is, kivéve esőben és minusz 5 fok alatt, akkor autóval. Meg akkor is autóval, ha néhány kg-nál nehezebb dolgot szállítok.

2013. nov. 7. 21:00
 16/50 anonim ***** válasza:

"többnyire bicajjal közlekedek"

Ez nagyon szép, de próbáld meg a Körúton. Vagy egy autó fog elütni vagy belefulladsz a kipufogó gázba :)

Én ha a 4-6-os vagy 2-es villamos vonalán, vagy metróval nem tudok menni, akkor autó. A metró, villamos gyors, de ha máshova kell mennem vagy átszállással, akkor viszont autó.

2013. nov. 8. 02:58
 17/50 anonim ***** válasza:

"A dugóról meg annyit: nem mindenki pesti ám. ;)"

Én is éltem vidéken, és ott persze kocsival jártam melóba, mert a legnagyobb vidéki városban is 10-15 perc alatt el lehet jutni A-ból B-be.

A kérdésben viszont szerepelt, hogy :

"Hanem azokat kérdezem, akik naponta reggel és este a csúcsidőben ülnek a dugóban"

Ez viszont Bp-t jelenti Magyarországon. :)

2013. nov. 8. 09:06
 18/50 Napkiraly ***** válasza:
Bicajozzál a hóban,én meg kiröhöglek a fűtött autómból a dugóban. Autóval 1 óra alatt érek be dolgozni, a drága békávéddal ez kb. két és fél óra lehetne, ez megér nekem évi 500ezret. A bicikliddel meg soha nem érnék be. Ennyit a körúton belüli okosságokról
2013. nov. 8. 20:47
 19/50 anonim ***** válasza:

"ez megér nekem évi 500ezret"

Ahogy érzed. :))

2.5 óra altt érnél be BKV-val? Akkor neked a létező legrosszabb a lakás / munkahely párosításod. Én akárhogy csinálom, 45 perc alatt beérek a munkahelyemre, pedig 11 km-re van, ami BP-n belül is soknak számít. 1.5 óra alatt egész BP-n átutazom, bárhol is legyen a melóhelyem.

2013. nov. 11. 09:09
 20/50 anonim ***** válasza:
Ismerek, olyat aki 90 kilométert utazik a munkahelyébe egy nap. (csak oda)
2013. nov. 11. 10:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!