Melyik karosszéria típust válasszam?
Nekem szedán van. Csak és kizárólag az autó kinézete és tulajdonságai alapján választottam. Nincs szükségem se helyre, se semmire.
Nagy a csomagtartó, de kicsi a nyílás. Nagy dolgot nem vihetek vele, de a kicsiket elnyeli és sok belefér.
Ugyanebböl az autóból a ferdehátúnak brutál csomagtartója van. Nagy, dönthetö ülések és óriási hely bepakolni.
A 3 ajtós kisautóknak meg kicsi a csomijuk, rossz hátra beülni, de az elsö ajtó hosszabb és család nélkül nagyon jó tud lenni.
A kombi pedig igazi pakolós. Ezeknél hosszabb, kicsapod a csomiajtót és lehet pakolni ugyanúgy. Na meg ugye a tetö is hosszabb, azzal is nyersz helyet.
A szedán elönye, hogy télen ha pakolsz valamit a csomiban, akkor az utasok nem fagyoskodnak. A másik kettönél viszont igen...
Hogy melyik szebb... passz... nem mindegy, hogy melyik autót nézed.
Kombiból csak és kizárólag Audi A6ot vennék. Az nagyon szép. Mást nem.
Na meg... ha akad zseton, akkor akár szóba jöhetnek a cupék is. Egy Honda Civic, egy BMW M3...
Mondok hátrányt a kombira: 1) nagyobb légtér, télen lassabban fűti ki 2) belelátni a csomagtérbe, nagy értékeket tehát nem érdemes benne hagyni.
Szerintem általános közlekedési és alkalmi pakolási célra legjobb egy ferdehátú, abba, ha lehajtod az ülést, még akár a mosógépet is be tudod tenni, de egyébként elég polgári megjelenésű. Szedánt én pedig pont azért nem vennék, mert a hátsó ajtókon ilyesmit nem lehet begyömöszölni, a csomagtartóba meg nem fér bele, és az azért ciki, hogyha valamit vinni kell, akkor ahhoz autótulajdonos létedre taxit kelljen hívni vagy utánfutót bérelni.
Én Szedánt vennék vagy egy kupét (bár ez nincs a lehetőségek között), mert nekem ezek tetszenek, hiába nem a legpraktikusabb formák, pláne a kupé :) ...de nekem nem számít, hogy befér-e a mosógép (ráadásul nem is nagyon cserélem ezeket, most is egy idén 30 éves mosógépet használok) vagy plazmatévé és társai, arra ott a házhoz szállítás nehogy már én fáradjak ezekkel, majd a munkásember cipekedjen... :) Ezért én lemondok a praktikumról nekem a forma számít, elég ha a nyaralásnál elnyel néhány bőröndöt + egy laptopot... /ennek ellenére most egy ferdehátú kisautóm van, amibe talán beférne egy mosógép a plafonig, ha ledöntöm a hátsó üléseket..., de akkor is egy szedán vagy egy kupé az álmom, annak ellenére, hogy szeretem a mostani kocsimat is/
Persze, ha munkához kell akkor kombi, vagy ferdehátút javaslom én is, tényleg praktikusabbak... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!