Milyen "kezdőfelszerelésre" van szükségem ahhoz, hogy otthon tudjak gépi-polírozni?
Több autónk van itthon, többre ráférne egy jó erős polír. Szeretném magam megtanulni mindezt, de nem tudom milyen gépet vegyek, milyen polírszereket, stb-t.
A ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi, milyen géppel dolgoztok, melyik gyártó polírpasztái váltak be, milyen egyéb tanáccsal tudnátok ellátni?
Persze nem rögtön autón szeretném elkezdeni, van itthon 2-3 ajtó/csomagtérajtó, amik szintén erősen mattak már, és nem számít, ha azon hibázok, gyakorlási célra tartottam meg.
Na, pont nem az olcsó gépekre gondoltam... Nem sajnálnék áldozni egy 20-30 ezres gépre sem.
Továbbá ilyenre gondoltam, hogy kinek van tapasztalata mondjuk 3M, AutoGlym vagy épp Maxolen polírpasztákkal kapcsolatban.
Esetleg jól bevált praktikák, stb. Tudjuk, hogy a magyarok találékonyak, ezért is kérdezlek titeket.
Egyébként túl vagyok már jó pár polírvideó végignézésén.
Nem értem hogy mi a probléma a Lidlis polírgéppel? Túl olcsó az a baja? :)
De most komolyan! :)
Működik,xar szerszámot onnan még nem vettem ,jó tudom nem egy beta mínőség,de basszus ,azt tudja mint a többi gép,lehet hozzá venni szerintem korongokat is,ha valaki pedig komolyabb gépet vesz az úgy is azért vesz mert másoknak is bevállalja pénzért.
Pont ez a lényeg, hogy Lidl-s géppel még magamnak sem vállalnám be.
Ismerek olyan gyártókat, akik a profi polírgépeket csinálják, excenteres, állítható sebességtartomány, stb. De a profi gép 100e felett van.
Olyan ember aki ebbe jártas, nem akar segíteni, mert akkor fél hogy később elveszem a munkáját, vagy ilyesmi.
Ezért kérdezem, hogy itt van e valaki, akinek van tapasztalata nem profi, de nem is Lidl/Tesco kategóriás gépekkel és pasztákkal.
Lidli/ tesco kategoria? A kettőt azért nem egy mondatban említeném meg,tudom hogy így is a xart árulják nekünk a lidliből is de az még mindig veri a tecsó mínőségét,vagy akármelyik áruháznak a kinálatának a mínőségét.
Nos nekem van lidlis polírozom és nem volt vele bajom!Kollégám is vett és neki sem volt vele baja!De ha ráakarsz költeni 40-50 ezer ft-ot egy jobb gépre azért mert egyszer kiakarod polírozni a kocsit akkor költsed,ennyi erővel megéri elvinni egy autómosóba ahol foglalkoznak polírozással is vagy fényező műhelybe és a drága géped árából profi ember fogja neked megcsinálni.
Mivel hogy nem tanították neked a polírozást így azért inkább vidd el csináltassad meg ha csak nem egy trabantot vagy egy zsigulit akarsz felpolírozni :)
Nos polírozás előtt használj 3M 38070 tisztító gyurmát
még mosáskor. Ez garantáltan kiszedi az összes dzsuvát a fényezésből.
Utána jöhet az alapos szárítás és polírozás.
Polírozógép: Makita 9227CB
Minden profi ilyet használ.
3-4 éves gépet ha mákod van már tudsz szerezni 50-55 körül.
Políranyag:
1 lépcső 3M 51052 (zöld kupakos)
karceltávolító polírpaszta
Polírszivacs (zöld) 3M 50487ez kell ehhez a pasztához
2 lépcső: 3M 80349 (sárga kupakos)
ultra finom polírpaszta
Polírszivacs (sárga) 3M 50488ez kell ehhez a pasztához
3 lépcső: 3M 50383 (sötétkék kupakos) (ha hologrammos lett a polírozás után a fényezés)
hologramm mentesítő befejező polírpaszta
Polírszivacs (kék) 3M 50388 ez kell ehhez a pasztához
4 lépcső: 3M 09377 wax (Piros kupakos)
Mivel polírozás után célszerű waxolni is
Polírszívacs (fekete) 3M 05729 ez kell a wax-hoz vagy mikroszálas törlőkendő 3M 60668.-as
Ha ilyen sorrendben polírozol géppel akkor garantált a siker.
Nekem is hasznos ez a részletes leírás, kösz!
Sajna utánanéztem és az itt leírt paszták és szivacsok ára kb 80ezer forint, plusz a gép. A pasztáknak a negyede fog elfogyni egy autóhoz, a többi megmarad és áll benne a pénz.
Az oktavia-mat 20ezerért polírozták profi helyen a műanyag alkatrészekkel és beltérrel együtt. Nem érdemes otthon vacakolni vele, mert töredék árból megcsinálja egy profi cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!